Δήμος Τρικκαίων

 «Ερωφίλη project» στα Τρίκαλα

21:00Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)21/8/2018

 

Φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του ρέθυμνιώτη ποιητή, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής Αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, βιολιού, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών.

Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι το ότι αναπαριστά την ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον, αφού διαλέχθηκαν σαν παραστατικοί χώροι, μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία θα αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό.

Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσετε μια ερωτική τραγωδία… αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο έρχεται το κοινό στους επιβλητικούς χώρους των κάστρων και των φρουρίων που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, όχι σαν απλοί επισκέπτες αλλά σαν μύστες σε μια θεατρική τελετουργία και μάρτυρες ενός τραγικού περιστατικού.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερη αισθητική του έργου:

η ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά γεμίζει με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, σε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό από κεριά και πυρσούς. Τα πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.

Διδασκαλία, επεξεργασία κειμένου, μουσική: Οικονομίδης Θεόδωρος

Θίασος:

Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη

Φιλόγονος: Κωνσταντίνος Τσιομίδης

Πανάρετος: Χρήστος Καπένης

Νένα / Ασκιά: Δανάη Λουκάκη

Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης

Μουσικοί:

κιθάρα- μαντολίνο : Αρετή Κοκκίνου

πνευστά : Δημήτρης Πρόκος

κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης

Κοστούμια : Βασιλική Σίρμα

Παραγωγή : θεατρικός οργανισμός «Roots»

 

Info

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ , ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 10 ΕΥΡΩ ΓΕΝΙΚΟ ,  8 ΕΥΡΩ ΑΝΕΡΓΟΙ , ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  9:30Π.Μ.-2:00Μ.Μ. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ 8 )

 

Από το γραφείο Τύπου