Δήμος Τρικκαίων

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Τρικκαίων

09:00-12:00Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"3/6/2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00έως τις 12:00 στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενισχύσει τα αποθέματα αίματος του νοσοκομείου και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το αίμα που θα συλλεχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών που χρήζουν μεταγγίσεων και για έκτακτα περιστατικά.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων επισημαίνουν ότι η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Γι’ αυτό και καλούν όλους τους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων να συμμετάσχουν και να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώσουν μια ζωή.

Η συμμετοχή στην αιμοδοσία είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να είναι υγιείς, ηλικίας 18-65 ετών, και να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων θα βρίσκεται στον χώρο από τις 9:00 και θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους αιμοδότες. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν χωρίς ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ή το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Η αιμοδοσία είναι μια σημαντική πράξη προσφοράς που μπορεί να σώσει ζωές. Με τη συμμετοχή όλων μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Από το γραφείο Τύπου