Δήμος Τρικκαίων

"Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" και φέτος στα Τρίκαλα

21/10/2017

Η Πράσινη Κιβωτός σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», τον Δήμο Τρικκαίων, το Τμήμα  Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας με έδρα τα Τρίκαλα, την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, το Σωματείο Ασφαλιστών Ν. Τρικάλων και φυσικά το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων

διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά

στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, τη δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» προκείμενου να συμβάλλουν, στην προσπάθεια δραστικής μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων.

Η εκδήλωση αποσκοπεί σε συνάντηση με τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητηθούν οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδήγηση.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Ομάδα εθελοντών θα βρίσκεται έμπροσθεν του Cafe Bar FRAME, που συμμετέχει στη δράση, για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας». Το μήνυμα της βραδιάς είναι:

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Από την περυσινή διοργάνωση

Οι άνθρωποι της Πράσινης Κιβωτού και οι Εθελοντές αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθάρρυνση από την ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή μας προσπάθεια να ενημερώσουμε το κοινό, για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε στοιχεία από την περσινή μας προσπάθεια:

Περίπου 135 άτομα συμμετείχαν στη δράση και συμφώνησαν να φορέσουν το αναγνωριστικό βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους να μην πιούν. Το 38% ήταν γυναίκες και το υπόλοιπο 62% άνδρες. Το ηλικιακό φάσμα ήταν μεταξύ 20 – 45 ετών. Το 70% από αυτούς πραγματοποίησε το φιλικό αλκοτέστ, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης των πολιτών από τη μεριά μας. Από αυτούς, το 75% κράτησαν την υπόσχεσή τους να μείνουν κάτω από το νόμιμο όριο του 0.25 (0.10 για τους επαγγελματίες, τους νέους οδηγούς και τους δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ.

Από την περσινή μας δράση στα Τρίκαλα μπορείτε δείτε:

  1. Βίντεο

 

  1. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα

 

  1. Στα Κοινωνικά δίκτυα