Δήμος Τρικκαίων

Με ευρωπαϊκή προβολή η πρώτη «γεύση» του Μύλου Ματσόπουλου

10:30 - 20:0010/6/2017

Το Μουσείο Αγροτικής Ζωής, ο γνωστός σε όλους Μύλος Ματσόπουλου, παρουσιάζεται μέσω ευρωπαϊκής καμπάνιας σε όλους. Πρόκειται για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο “Η Ευρώπη στην περιοχή μου”(#EUinmyRegion). Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ, συμπεριέλαβε τον μύλο στα Open Days 2017.
Οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές, θα μπορούν το Σάββατο 10 Ιουνίου από 10:30 έως 20:00, να ξεναγούνται στο Μουσείο, να βλέπουν τον μοναδικό στην Ευρώπη κάθετο υδροστρόβιλο του Μύλου με ολόκληρο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση και την μουσειολογική του ανάδειξη, με την συγχρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ 2007-2013), ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.
Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου, μπορεί ο καθένας να ταξιδέψει μέσα από μια σειρά διαδραστικών εφαρμογών και παιχνιδιών στον κόσμο του σίτου και του αλευριού με την συλλειτουργία των τριών ενεργειακών δυνάμεων: νερό, θερμική ενέργεια και ηλεκτροκίνηση και την συνύπαρξη τους με την παραδοσιακή αλευροποιία.

Από το γραφείο Τύπου