Δήμος Τρικκαίων

Εξαίρετη γαλλική ταινία στην Κινηματογραφική Λέσχη

21:453/4/2017

Μια από τις καλύτερες γαλλικές ταινίες των τελευταίων ετών, προβάλλει τη Δευτέρα 3 Απριλίου η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Πρόκειται για τη δημιουργία του Φρανσουά Οζόν «Η καλύτερή μου φίλη». Ένα έξοχο δημιούργημα για τις έμφυλες ταυτότητες, τη φιλία, τις σχέσεις, με έντονα στοιχεία από τον Αλμοδοβάρ, τον Χίτσκοκ, τον Φασμπίτνερ, τον με καυστικά αστεία, με ερμηνείες – σταθμούς.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης Λόρα, η Κλερ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη. Το ίδιο κι ο σύζυγός της Λόρα, Νταβίντ, ο οποίος όμως βρίσκει τον δικό του τρόπο να κρατήσει την γυναίκα του λίγο περισσότερο κοντά του: φορώντας τα ρούχα της. Οταν η Κλερ ανακαλύψει το μυστικό του, το αρχικό σοκ θα δώσει τη θέση του σε μια συναρπαστική σχέση με μια καινούρια «καλύτερη φίλη», που όμως θα περιπλέξει τις ζωές και των δυο.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η «Καινούρια Φιλενάδα», έρχεται πιο κοντά από ποτέ στο φιλμ που πάντα προσπαθούσε να κάνει ο Φrανσoyά Οζόν, μια κοινωνικά «κοφτερή» ταινία που να ταιριάζει στα πλαίσια του δικού του σινεμά. Βασισμένη σε ένα σύντομο διήγημα της Ρουθ Ρέντελ, που ήταν πολύ πιο σκοτεινό κι έντονο σε «αστυνομικό» άρωμα, στα χέρια του Οζόν μετατρέπεται σε ένα mélange ειδών κι αναφορών που σε αφήνει να μαντεύεις κάθε τόσο τον δρόμο που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

  • Τίτλος: Η Καινούργια Φιλενάδα (Une Nouvelle Amie)
  • Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
  • Σενάριο: Φρανσουά Οζόν
  • Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρίς, Αναΐς Ντεμουστιέ, Ραφαέλ Περσονάζ, Ιζίλντ Λε Μπεσκό, Ορόρ Κλεμάν
  • Διάρκεια: 105 λεπτά
  • Ετος: 2014
  • Χώρα: Γαλλία
  • Γλώσσα: Γαλλικά

Πηγή flix.gr, cine.gr

 

 

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

 

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

http://www.youtube.com/watch?v=PTxemtwFgks