Δήμος Τρικκαίων

Γερμανοί καθηγητές μουσικής σε συναυλία από το ΔΩΤ

20:30Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"31/10/2019

Το  Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνδιοργανώνει με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συναυλία με τους Μ. Φ. Μπρέντοφ και Μ. Λέρχερ, καθηγητές στην επαγγελματική σχολή του Μπάντ Κένιγκσχοφεν  της Γερμανίας .

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 20.30 στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ».

Το φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα για φλάουτο και πιάνο των : Beethoven, Cui, Roussel, Brenndorff, Tschaikowsky, Bonis.

                 

Mathias von Brenndorff

Σπούδασε φλάουτο στην Musikhochschule Lübeck της Γερμανία και στην Musikakademie Basel της Ελβετία με τον διάσημο φλαουτίστα Peter-Lukas Graf. Άλλοι σημαντικοί δάσκαλοι κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν οι Aurèle Nicolet και Robert Aitken.

Από το 1995 ασχολείται επίσης με ιστορικές φλογέρες και τον ίδιο χρόνο  εντάσσεται ως εξάρχων φλαουτίστας στην Ορχήστρα Champs-Elysées στο Παρίσι με  διευθυντή τον Philippe Herreweghe. Παράλληλα παίζει με πολλές άλλες ορχήστρες χρησιμοποιώντας ιστορικά όργανα και εργάζεται με μαέστρους όπως ο Daniel Harding, ο Kent Nagano, ο Jiri Behoulavek, ο Louis Langré, ο Christophe Coin και άλλους.

Ταυτόχρονα αφιερώνεται ως φλαουτίστας και μαέστρος στην ερμηνεία της σύγχρονης μουσικής. Πολλά κομμάτια έχουν αφιερωθεί σε αυτόν. Οι δικές του συνθέσεις για διάφορα σύνολα έχουν δημοσιευθεί στο H & H Musikverlag (www.musicscores.de).

Έχει καταγράψει περισσότερα από 30 CD, έκανε επίσης εγγραφές για ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έκανε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία.

Στο Berufsfachschule στο Bad Königshofen διδάσκει  φλάουτο και είναι ένας πολύ διακεκριμένος δάσκαλος για τη μουσική και τα φλάουτα της ρομαντικής περιόδου.

 

 

Michael Loercher

Παιδαγωγικά, ο Michael Lörcher εργάζεται από την αποφοίτησή  του το Σεπτέμβριο του 1982 στην Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen. Η ειδικότητά του είναι η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα κολέγια και τα πανεπιστήμια. Όλοι οι σπουδαστές που εκπαίδευσε ως στο πιάνο, πέτυχαν στις σπουδές σε σημαντικές ανώτατες σχολές (μεταξύ των οποίων και στο Μόναχο, το Ανόβερο, το Detmold, το Saarbrücken, τη Φρανκφούρτη, το Karlsruhe, το Essen, το Würzburg, το Mannheim κλπ.). Δεδομένου ότι διατηρεί στενές επαφές με πολλούς καθηγητές και καθηγητές, συμβουλεύει τους αποφοίτους του για το ποιο ινστιτούτο είναι κατάλληλο για μια περαιτέρω μελέτη σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Από το γραφείο Τύπου