Δήμος Τρικκαίων

Για τέταρτη χρονιά η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στα Τρίκαλα

20:30Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)13/6/2019

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 13 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

 

Μεγάλη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης θα απολαύσουν και φέτος οι τρικαλινές/οι. Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε πλήρη σύνθεση, θα δώσει τη συναυλία – αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και στη μουσική της δεκαετίας του 1960. Η συναυλία θα δοθεί στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο) στις 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.30.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, του Δήμου Τρικκαίων, του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και του Δικτύου «Περραιβία».

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος αρχιμουσικός κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης, Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού.

Συμμετέχουν οι εξαιρετικοί σολίστ, Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο), Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος) και Ανδρέας Καραούλης (τενόρος). Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με τη σύμπραξη της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. Οι χορογραφίες είναι του Δημοτικού Χορευτικού Τρικάλων και της Ακαδημίας Χορού Τρικάλων TDA. Παρουσιάζει η ηθοποιός Σία Φαράκη.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έχει στο ενεργητικό της πλήθος εμφανίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με συναυλίες, παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, στρατιωτικά φεστιβάλ, κ.α. Έχει παρουσιάσει προγράμματα και εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ενώ διαθέτει πλούσιο δισκογραφικό έργο.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων με τη μεγάλη ιστορία (έτος ίδρυσης 1896) και με πλούσια καλλιτεχνική δράση τα τελευταία χρόνια, θα συμπράξει με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Ετσι, θα δοθεί η ευκαιρία, ειδικά στα νεότερα μέλη της, να σταθούν δίπλα σε επαγγελματίες και καταξιωμένους μουσικούς και να κερδίσουν αυτή τη μοναδική μουσική εμπειρία.

Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων είναι η Μαίρη Μητσοπούλου.

Παράκληση των διοργανωτών είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα τοπικών επιχειρήσεων, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

Από το γραφείο Τύπου