Δήμος Τρικκαίων

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου

21:30Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)16/7/2023

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στις 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Φρουρίου στα Τρίκαλα θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ. Η πολυαναμενόμενη παράσταση του καλοκαιριού, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, σε παραγωγή  της Εταιρείας Τέχνης “ArsAeterna” σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, ΕριέτταΜανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.

Η παράσταση θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε επιλεγμένα θέατρα  σε όλη την Ελλάδα.

Η προπώληση εισιτηρίων, ξεκίνησε από την viva.gr

Ισχύει ΠΡΟΣΦΟΡΑ  [από 14 ευρώ] για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα.

Πρόκειται για μία πραγματικότητα ζοφερή. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης.  Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια. Διαδηλώνει τον πόνο της στα πρόθυρα του παλατιού, μεταμορφώνεται σε ζωντανή Ερινύα για τους εγκληματίες και προσδοκεί ανυπόμονα την έλευση του σωτήρα αδερφού. Ο πόνος, το πένθος , η ακόρεστη δίψα της για εκδίκηση μοιάζουν να δημιουργούν ένα τοπίο κινούμενης άμμου που σιγά-σιγά την καταπίνει, όμως εκείνη αδυνατεί να πράξει διαφορετικά.

Το αινιγματικό και απροσδόκητο τέλος της τραγωδίας δεν προμηνύει κανένα ευτυχές τέλος, ούτε για την ηρωίδα ούτε για τα πάθη του οίκου της.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: ΛΙΛΛΥ ΜΕΛΕΜΕ

Μετάφραση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

Μουσική: ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

Σκηνικό: ΜΙΚΑΕΛΑ ΛΙΑΚΑΤΑ

Κοστούμια: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ

Κίνηση: ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ

Φωτισμοί: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

Παραγωγή:  ArsAeterna | Θέατρο του Νέου Κόσμου | 5η Εποχή

Παίζουν

Ηλέκτρα: ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Ορέστης: ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Κλυταιμνήστρα: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Παιδαγωγός: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Χρυσόθεμις: ΕΡΙΕΤΤΑ ΜΑΝΟΥΡΗ

Αίγισθος: ΔΑΥΙΔ ΜΑΛΤΕΖΕ

Πυλάδης: ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Χορός: ΦΙΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΗΒΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ, ΔΑΝΑΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ, ΑΡΕΤΗ ΤΙΛΗ

Προπώληση viva.gr και στα ταμεία των θεάτρων

Τιμές εισιτηρίων: 22 € , 17 €, ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ]

ΠΡΟΣΦΟΡΑ εισιτήρια από 14 ευρώ για περιορισμένο αριθμό.

Από το γραφείο Τύπου