Δήμος Τρικκαίων

Η τζαζ συναντά το Μουσείο Τσιτσάνη

21:00Μουσείο Τσιτσάνη30/4/2019

Τιμάται η παγκόσμια ημέρα τζαζ στον χώρο της λαϊκής μουσικής με τους «Mary Doutsi& The Swingers  quintet»

 

Την τρίτη ημέρα του Πάσχα ένα σημαντικό μουσικό γεγονός, με δωρεάν είσοδο, υλοποιείται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τον εορτασμό τη Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ στο Μουσέιο Τσιτσάνη, στις Τρίτη 30 Απριλίου 2019 με το συγκρότημα «Mary Doutsi & The Swingers quartet». Η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος στα Τρίκαλα αφορά ακριβώς στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας jazz με τον δικό τους μουσικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από πέντε καταξιωμένους μουσικούς με διαφορετικές μουσικές καταβολές. Στα δέκα χρόνια ύπαρξής τους έχουν καταφέρει να παντρέψουν μουσικές του κόσμου με jazz, latin και funky ήχους, δημιουργώντας το δικό τους, ξεχωριστό ύφος.”

H UNESCO ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.

Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως  μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανότζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».

Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.

 

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη

Ώρα έναρξης 21:00 – Είσοδος ελεύθερη

 

Από το γραφείο Τύπου