Δήμος Τρικκαίων

Και αγγλικό θέατρο στα Τρίκαλα

19:30Δημοτικός Κινηματογράφος15/3/2020

 

Οι κορυφαίες θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

 

Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, έχει εξασφαλίσει για τη σεζόν 2020 ένα πρόγραμμα προβολών με ανεπανάληπτες θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας – “NT Live”, το οποίο ήδη προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Οι μεταδόσεις των παραστάσεων γίνονται σε μαγνητοσκόπηση, με ελληνικούς υπότιτλους.

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που θα προβληθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου είναι το εξής:

  • Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 15/3 ώρα 19:30 με το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Άμλετ.
  • Κυριακή 12/4 “FRANKENSTEIN” του Nick Dear βασισμένο στο μυθιστόρημα της  Mary Shelley
  • Τετάρτη 22/4  ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ Carlo Goldoni

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ  Φοιτητικό / Άνεργοι /και ομαδικό: 8  ευρώ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετειακής 10ης χρονιάς μεταδόσεων, το “NT Live” αναβιώνει τις μεγαλειώδεις παραστάσεις από τα θέατρα του West End που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια και θα τις προβάλλει κατά την διάρκεια του 2020 σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Με αφετηρία τις ακτές του Τάμεση, το National Theatre of London πάντα πρωτοπόρο, αποτελεί την πηγή έμπνευσης των σύγχρονων θεατρικών παραγωγών παγκοσμίως. Έχοντας μια παραγωγή 25 νέων θεατρικών παραστάσεων ετησίως, το National Theatre αποτελεί έναν από τους σύγχρονους χώρους της θεατρικής τέχνης.

Μέσα από το πρόγραμμα “NT Live”, που ξεκίνησε πειραματικά το 2009, το National Theatre φθάνει πλέον σε πάνω από 2.000 αίθουσες παγκοσμίως και δίνει την δυνατότητα στους φανατικούς θεατές του σε όλο τον κόσμο να απολαύσουν, από την αίθουσα του κοντινότερου κινηματογράφου τους, τις στιγμές θεατρικού μεγαλείου που δημιουργεί αυτός ο εμβληματικός θεατρικός οργανισμός σε προβολές υψηλής ευκρίνειας HD.

Το πρόγραμμα προβολών των συγκλονιστικών θεατρικών παραστάσεων του “NT Live” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας και του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, και εντάσσεται στην συνολικότερη συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για την υποστήριξη πρωτοποριακών παραγωγών από κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς του κόσμου, όπως η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το National Theatre της Αγγλίας.

Από το γραφείο Τύπου