Δήμος Τρικκαίων

Και φέτος στο θεατράκι του Ληθαίου το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

20:00Θεατράκι Ληθαίου20/7/2022

 

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξενεί στο θεατράκι του Ληθαίου το πενθήμερο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, η τρίτη ημέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με ποιητική βραδιά, κατά την οποία Έλληνες/ιδες και ξένοι/ες ποιητές/τριες θα αναγνώσουν τα ποιήματα τους με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Σπύρο Καβαλλιεράτο. Το πρόγραμμα στα Τρίκαλα ξεκινά στις 20:00  και μετέχουν οι ποιητές/τριες Κώστας Λάνταβος, Αγαθοκλής Αζέλης, Ελένη Αλεξίου, Πόπη Αρωνιάδα, Άννα Αφεντουλίδου, Λένα Καλλέργη, Γεωργία Κολοβελώνη, Κωνσταντίνος Μπούρας, Αντώνης Σκιαθάς, Βάσω Χριστοδούλου, Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου, Alma Braja, Marija Dejanović, Marco Pogačar.

Στις 21:40 θα γίνει η απονομή του Βραβείου Μάκη Λαχανά για την προσφορά στη λογοτεχνία στον ποιητή Ηλία Κεφάλα, ο οποίος θα αναγνώσει ποιήματά του, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για το έργο του από τον Αλέξη Ζήρα.

Συνολικά το φεστιβάλ σε όλη τη Θεσσαλία περιλαμβάνει αναγνώσεις από 70 Έλληνες και 12 ξένους ποιητές, μουσικές παραστάσεις από Έλληνες και ξένους μουσικούς και εικαστική έκθεση σε επιμέλεια της Νίνας Καψάλη. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Χρήστο Διαμαντή, και η φετινή θεματική του αφορά την φύση, η οποία και εχει σημαντική θέση μέσα στο έργο του.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θάνος Γώγος

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το περιοδικό «Θράκα» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Πραγματοποιείται με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από το γραφείο Τύπου