Δήμος Τρικκαίων

Κέντρο περιηγητικής και vintage αυτοκίνησης τα Τρίκαλα

13:00 - 17:009/10/2016

«Βουτιά» στο αυτοκινητιστικό παρελθόν θα κάνουν οι τρικαλινοί και πλήθος επισκεπτών το απόγευμα της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.
Οι καλλονές της αυτοκίνησης, οι εξαιρετικές vintage λιμουζίνες ή απλά οχήματα καθημερινότητας, θα «ποζάρουν» για αρκετές ώρες στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (13:00 – 17:00). Πρόκειται για τον τερματισμό και τις απονομές του 5ου Ιστορικού Ράλι  Ολύμπου 2016, που φέτος επισκέπτεται τη δυτική Θεσσαλία.
rallie2Το ράλι διοργανώνεται από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”  (Ελασσόνα) και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ – Θεσσαλονίκη ), με  την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Εθελοντικής Οργάνωσης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ» – Τρίκαλα , υπό την Αιγίδα της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας, Φαρκαδόνας,  Τρικκαίων και Καλαμπάκας.
Το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 οι καλλονές θα περιηγηθούν στη διαδρομή από τη Λάρισα μέχρι τα Μετέωρα και τη λίμνη Πλαστήρα, με κατάληξη τα Τρίκαλα.
Συγκεκριμένα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Οκτωβρίου 2916:
– ΛΑΡΙΣΑ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ –ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ  (στάση στην πλατεία, υποδοχή από τον Δήμο και ανασυγκρότηση οχημάτων ), Γριζάνο, Οιχαλία, Μητρόπολη, φράγμα λίμνης Πλαστήρα, Νεοχώρι,  Μουζάκι, Πύλη, Ελάτη, Χρυσομηλιά, Μετέωρα, Καλαμπάκα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016:
Επίσκεψη σε Μονές των Μετεώρων ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
– ΕΚΚΙΝΗΣΗ 2ΗΣ ΜΕΡΑΣ, Διαδρομές μέσα από χωριά της περιοχής, ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ –ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων.
Ετσι τα Τρίκαλα γίνονται το κέντρο και της περιηγητικής αυτοκίνησης, καθώς είναι αφετηρία διαδρομών που μπορούν να  αποτελέσουν σημείο αναφοράς για αυτή την εξαιρετικής μορφής δραστηριότητα.

 

Από το γραφείο Τύπου
ΦΩΤΟ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

rallie1