Δήμος Τρικκαίων

ΚΙΝ/ΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: Ντοκιμαντέρ για τη «μάχη» αυτοκινήτων – ποδηλάτων

21:3019/9/2016

Με ένα παγκόσμιας απήχησης ντοκιμαντέρ, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το διάσημο Bikes vs Cars, του Σουηδού Fredrik Gertten, με θέμα το ποδήλατο και πώς η χρήση του μπορεί να αλλάξει τη ζωή στις σύγχρονες πόλεις.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση για την οποία είναι ανάγκη να μιλήσουμε: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σε ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα, «Το ποδήλατο και η χρήση του μπορούν να αποτελέσουν μια πρόταση απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο. Όμως, τα ισχυρά συμφέροντα των αυτοκινητιστικών και πετρελαϊκών βιομηχανιών, οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του οικονομικού μας συστήματος, έρχονται σε σύγκρουση με την εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου. Η ταινία ακολουθεί ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου που αγωνίζονται για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων και αρνούνται πεισματικά να σταματήσουν να κάνουν ποδήλατο παρά τις δυσκολίες. Από τους ακτιβιστές του Σάο Πάολο, του Τορόντο και του Λος Άντζελες που παλεύουν για τους ποδηλατόδρομους, μέχρι την Κοπεγχάγη, όπου το 40% των κατοίκων κινείται καθημερινά με ποδήλατο, το Bikes vs Cars παρουσιάζει με συγκεκριμένα στοιχεία τους αγώνες των ποδηλατών σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από τα αυτοκίνητα, καθώς και τις επαναστατικές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν αν περισσότερες πόλεις απομακρυνθούν από το αυτοκινητοκεντρικό μοντέλο μετακινήσεων».

Info

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Fredrik Gertten
Διάρκεια: 90 λεπτά
Παραγωγή: 2015 / Σουηδία
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, 21:30, Θεατράκι Ληθαίου (στον Δημοτικό Κινηματογράφο σε περίπτωση βροχής). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δείτε το τρέιλερ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=et8iEIPhooM

 

Το Δ.Σ.