Δήμος Τρικκαίων

Κωμωδία τρικαλινού συγγραφέα στο Μουσείο Τσιτσάνη από την ομάδα «Πασπαρτού»

20:00Μουσείο Τσιτσάνη25/4/2023

Η θεατρική ομάδα «Πασπαρτού» παρουσιάζει την παράσταση «Δάφνες & Πικροδάφνες», έργο του Τρικαλινού συγγραφέα Δημήτρη Κεχαϊδη και της Ελένης Χαβιαρά. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση στη Λάρισα, παρουσιάζεται την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, στις 20.00.
Πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας.
Τέσσερις κομματάρχες, μηχανορραφούν, μπλοφάρουν, συνωμοσιολογούν, διακινδυνεύουν τη φιλία τους και την τιμή τους μπροστά στο βωμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και της «καρέκλας», κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Αν και το έργο είναι γραμμένο λίγο μετά τη μεταπολίτευση παραμένει άκρως διαχρονικό, και ενώ χαρακτηρίζεται ως σάτιρα, κατά βάθος πρόκειται για κάτι θλιβερό, όπου το προσωπικό συμφέρον υπερισχύει του κοινού.
Έχουμε να κάνουμε με μία πάλη που διεξάγεται στο «ρινγκ» της πολιτικής ανυπαρξίας, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, δίνοντάς μας την ευκαιρία, αφενός μεν να το χλευάσουμε, αφετέρου δε να το διασκεδάσουμε, ως ένα αστείο και ταυτόχρονα οικείο φαινόμενο.


Απέναντι σε αυτήν τη διαχρονική πραγματικότητα, το χιούμορ, ως άμυνα – προστασία, ίσως τελικά να είναι μια λύση, οπότε, τίποτα δε μας εμποδίζει ώστε να γελάσουμε άφοβα.
Το έργο γράφτηκε το 1979 και ανέβηκε πρώτη φορά από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν την ίδια περίοδο. Έκτοτε ανέβηκε αρκετές φορές από πολλές ελληνικές σκηνές μέχρι σήμερα. Αποτελεί ένα ρεαλιστικό δείγμα του νεοελληνικού θεάτρου με έντονα σατιρικά και ηθογραφικά στοιχεία.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μπίσαλας, Ηλίας Παπαγιάννης, Βασίλης Σακκάς, Δημήτρης Τσατσανάκος
Σκηνοθεσία : Ηλίας Β. Παπαγιάννης
Σκηνικά – Κοστούμια: Θεοδώρα Παπαδούλη
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων : 6972976842.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων).
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Από το γραφείο Τύπου