Δήμος Τρικκαίων

Κύκλος γονέων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος στα Τρίκαλα

10:30Μουσείο Τσιτσάνη5/1/2023

Εκτακτη συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα. Με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, η συνάντηση της La Leche League θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Τσιτσάνη την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, στις 10:30-12:30. Θέμα της συνάντησης «Συχνές ερωτήσεις για τον θηλασμό».
Στις συναντήσεις του ΣΘΕ-LLLGR γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών σχετικές με τον θηλασμό και με τυχόν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες. Όπως τονίζεται σχετικά, «είναι ένας ασφαλής χώρος όπου οι συμμετέχοντες/ουσες λαμβάνουν έγκυρη ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση σε όποιο στάδιο της γονεϊκότητας κι αν βρίσκονται».
Η Έκτακτη LLL Συνάντηση θα είναι στη μορφή των Μηνιαίων Συναντήσεων που συντονίζει ο ΣΘΕ- LLLGR, δηλαδή κύκλος γονέων στον οποίο οι γονείς συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις, λαμβάνουν ενθάρρυνση και ενδυνάμωση για να πετύχουν τον δικό τους στόχο θηλασμού μέσα από τις εμπειρίες, τις ανησυχίες ή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άλλοι γονείς που συμμετέχουν, ενώ δέχονται υποστήριξη και έγκυρη ενημέρωση από τις Συμβούλους που συντονίζουν την κάθε Συνάντηση.
Τη Συνάντηση θα συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League Greece, Έλενα Γκίκα, που είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και έμπειρη θηλάζουσα μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.
Σκοπός της Συνάντησης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών της κοινότητας, η συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας που πλαισιώνουν τη δυάδα του θηλασμού και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον θηλασμό. Η Συνάντηση απευθύνεται σε θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, και όσους στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό ή θέλουν να ενημερωθούν γι’ αυτόν, και είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: τηλ. 6982252469, email: [email protected]

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

Από το γραφείο Τύπου