Δήμος Τρικκαίων

Κυριακή των παπουτσιών ή των γαλοτσών;

21:00Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"5/7/2018

Η  θεατρική ομάδα των  εκπαιδευτικών ” Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές” αναρωτιέται ακόμη ποιός θα ήταν ο κατάλληλος τίτλος για την κωμωδία του  Λάκη Λαζόπουλου που  είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει  στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων την Τετάρτη 27 Ιουνίου και η οποία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών  αναβλήθηκε για την Πέμπτη  5 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Παρά ταύτα η ομάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για να καταφέρει να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο τους χαρακτήρες του έργου και  να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και γέλιου στο κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας αναγκάζονται, λόγω έργων του Μετρό να συγχρωτίζονται στον ακάλυπτο; Ξεδιπλώνονται οι ζωές τους,  οι μικροί τους πόθοι, τα μικρά τους πάθη, οι ταπεινές ανάγκες τους, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους, οι φόβοι τους, οι συνήθειές τους, τα όνειρά τους. Έρχονται αντιμέτωποι με το κράτος που πάντα βρίσκει τρόπους να τους ταλαιπωρεί, αλλά κυρίως με το αιώνιο ερώτημα: Να φύγω, να κάνω μια καινούργια αρχή; Θέλω, μπορώ να ξεκινήσω πάλι από το μηδέν;

Ο Λάκης Λαζόπουλος κατορθώνει να ισορροπήσει ανάμεσα στο γέλιο και τον προβληματισμό και να μας δώσει ένα δροσερό κείμενο, γεμάτο χιούμορ, αλλά και με πολλές λαβές για σκέψη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Κυριακή των Παπουτσιών, πέρα από την επιτυχία που γνώρισε όταν πρωτοανέβηκε, έχει παιχτεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας από αρκετούς θιάσους, πάντα με θερμή ανταπόκριση.

Οι Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές, σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένων της Δήμητρας Βαργιάμη, μεταφέρουν μπροστά σας αυτόν τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, ο οποίος μπορεί να σας θυμίσει και κάτι από τη δική σας ζωή, τους δικούς σας γείτονες, τη δική σας πολυκατοικία. Σε ρόλους-έκπληξη θα εμφανιστούν μπροστά σας οι: Αναστασία Ρίζου, Γιώργος Τυρνενόπουλος, Κατερίνα Λιασκοπούλου, Σοφία Ιωάννου, Κώστας Ταμπάκος, Μαρία Μαλέμη, Χρύσα Χαρδαλίδου, Αθανασία Τσιοτινού, Κώστας Μιχαλάκης, Κώστας Χύτας, Ρούλα Σκανδάλη, Λευτέρης Τυρνενόπουλος, Σούζυ Αναγνωστοπούλου, Ναυσικά Δήμου, Αθηνά Κοντογιάννη, Ρέα Καλαμαρά, Αρχοντούλα Γαβρά, Στέλιος Στεφάνου, Σπύρος Παπανικολάου, Θανάσης Νάκας.

Σας περιμένουμε λοιπόν την  Πέμπτη να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, να γελάσετε, να προβληματιστείτε, να ψυχαγωγηθείτε, με την αρχαιοελληνική σημασία και, αν πιστεύετε ότι μας αξίζει, να μας χειροκροτήσετε.

 

Οι Θεατρικές ΔιαΔΡΩμες