Δήμος Τρικκαίων

Μαραθώνιος ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία στα Τρίκαλα

11:0018/3/2017

«Μarathon de lecture pour la Francophonie»

Venez nous joindre le samedi 18 mars, à 11h00, à la salle polyvalente du Musée Tsitsanis pour lire le livre de Georges Perec “Je me souviens”.
On vous attend nombreux!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«Μαραθώνιος ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία»
«Μarathon de lecture pour la Francophonie»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας,πραγματοποιείται και φέτος σε όλη την Ελλάδα «Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 11.00 π.μ.

Τα Τρίκαλα συμμετέχουν για πρώτη φορά διαβάζοντας στη γαλλική γλώσσα αποσπάσματα από το βιβλίο «Je me souviens…» του Γάλλου συγγραφέα Georges Perec, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές).

Ελάτε να γίνετε κι εσείς μέρος της ομάδας ανάγνωσης!
On vous attend nombreux!

Δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου μας [email protected] και στα τηλέφωνα: 6979 155 013 (What’s up) και 6939068430.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δείξουμε ότι η γαλλική είναι μια γλώσσα την οποία οι Έλληνες μιλούν όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο, μια γλώσσα η οποία ενέπνευσε τόσους λογοτέχνες και φιλοσόφους διεθνούς ακτινοβολίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμοποιείται ως εργαλείο έκφρασης από τόσους επιστήμονες, μια γλώσσα η οποία διατηρεί τη ζωντάνια της, μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμεύει για την παραγωγή νέας γνώσης.

Η επιλογή του συγκεκριμένου βιβλίου έγινε επειδή συνδέεται άμεσα με τον διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας αφού οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν ένα κείμενο ακολουθώντας το παράδειγμα του κειμένου « Je me souviens »του Georges Perec.

Ο Georges Perec, Γάλλος λογοτέχνης, κατά τη διάρκεια του σύντομου βίου του παρέμεινε ένας μάλλον περιθωριακός συγγραφέας, στα όρια της εκκεντρικότητας, ενώ σήμερα, καθιερωμένος και πολυμεταφρασμένος, θεωρείται ως μείζων εκπρόσωπος της σύγχρονης γαλλικής αυτοβιογραφικής σχολής και της μεταμοντέρνας λογοτεχνίας. “Η επινόηση του νέου και η ανάμνηση (je me souviens…) του παλαιού είναι οι δύο πόλοι μεταξύ των οποίων κινείται και τους οποίους συνεχώς συνδυάζει στα κείμενά του.