Δήμος Τρικκαίων

Με έμπνευση από τον Αρκά η παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Δ. Τρικκαίων

18:00Δημοτικός Κινηματογράφος6/5/2023

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στις 18:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο υπέροχος κόσμος του Αρκά», που βασίζεται σε πέντε κόμικς του Αρκά («Χαμηλές πτήσεις», «Καστράτο», «Η ζωή μετά», Ο καλός λύκος», «Οι συνομήλικοι»). Πρόκειται για σύντομες ιστορίες  με αυτόνομη νοηματική ενότητα. Η παράσταση επιχειρεί να διερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην εικονογράφηση μιας ιστορίας και στη σκηνική απόδοσή της, αλλά και στον τρόπο που η εικόνα συμπληρώνει το λόγο και το αντίστροφο. Στόχος είναι να βρεθούν τρόποι αφήγησης των κόμικς και να ζωντανέψουν σκηνικά οι μικρές σκηνές που απαρτίζουν τα κόμικς. Τα κόμικς του Αρκά είναι ένα εύστοχο παράδειγμα για το πώς ο προφορικός λόγος γίνεται τέχνη, καθώς ο προφορικός καθημερινός λόγος έχει από τη φύση του τα γνωρίσματα του ρυθμού, της φραστικής λιτότητας και της αυτοσχεδιαστικής πρόκλησης. Οι μικρές ατάκες των κόμικς συγκροτούν ολόκληρη θεατρική παράσταση με την οπτικοποιημένη σκηνοθεσία που δίνουν τα κόμικς του Αρκά.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Ε’-Στ’ Δημοτικού:

Βλαχογιάννης Ηλίας, Ζιάκας Χρήστος, Κουλιεράκη Αριάδνη, Κουνάβας Ερμής, Κούνουπα Κωνσταντίνα, Μαρδάνη Ελισάβετ, Μπλάτσα Αριστέα, Μπομπότη Αλεξάνδρα, Μπούρχα Δήμητρα, Ντέρη Νίκη, Πουλιάνα Λίλιαν, Πουλιάνας Χρήστος, Στεφανίδου Κάτια, Ταμβακά Βασιλική, Τσαγγαρά Μυρτώ, Ψωμά Ευφημία.

Εμψυχώτρια τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη

Είσοδος δωρεάν.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων λειτουργεί από το 1998 στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής και θεατρικής αγωγής των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των ενηλίκων.

Από το γραφείο Τύπου