Δήμος Τρικκαίων

Μεγάλη γιορτή για ποδήλατα και διδύμους την Κυριακή στα Τρίκαλα

10:00 - 21:00Πάρκο Αη Γιώργη22/9/2019

Με ποδηλατάδα, την 1η Πανελλήνια συνάντηση Διδύμων στο πάρκο Αη Γιώργη και πικ νικ για όποιον θελήσει, ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 οι επιτυχημένες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Εβδομάδα Κινητικότητας. Φέτος ο Δήμος εστίασε σε εκδηλώσεις που εμπεριείχαν το κεντρικό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας «Ασφαλές περπάτημα Ασφαλής ποδηλασία».
Η ποδηλατάδα της Κυριακής  θα έχει ως χρόνο συνάντηση τις 10:00 και έναρξη στις 10:30 από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Μέσω του μουσείου Τσιτσάνη και της οδού Εθνικής Αντίστασης, θα περάσει από το Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο και θα καταλήξει στο πάρκο Αη Γιώργη. Τμήμα της διαδρομής θα είναι ο νέος ποδαρόδρομος που ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων,
– επεκτείνοντας τα συνολικά τους χιλιόμετρα εντός πόλης,
– δίνοντας τη δυνατότητα ασφαλών μετακινήσεων από και προς το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, το Δημοτικό Στάδιο και το Δημοτικό Γυμναστήριο,
– ενοποιώντας τους αθλητικούς χώρους με έναν χώρο πολιτισμού, το εμβληματικό Μουσείο Τσιτσάνη.
Η ποδηλατάδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο», με κλειστό ένα τμήμα της οδού Αμαλίας, όπου όλη την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε πλήθος δράσεων: ζωγραφική στον δρόμο, ποδόσφαιρο, ξαπλώστρες και μουσική στην παραλία του Ληθαίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών/τριών σχολείων των Τρικάλων.
Η 22α Σεπτεμβρίου όμως έχει και έναν συμβολισμό: τα δύο δυάρια, οι δύο όμοιοι αριθμοί, παραπέμπουν στην ομοιότητα των διδύμων. Για αυτό, η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων, που εμπνεύστηκε ο υπό σύσταση Σύλλογος Διδύμων Τρικάλων και υλοποιείται μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων, στοχεύει στην για πρώτη φορά συνάντηση διδύμων, τριδύμων μέχρι.. όσο πάει. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν αμέσως μόλις φτάσει η ποδηλατάδα στο πάρκο Αη Γώργη. Προγραμματίστηκαν διαγωνισμοί, μουσική, κλόουν, ομιλίες, χοροί, επιδαπέδιο σκάκι, μάγοι, ζωγραφική προσώπου και φυσικά, ο καθένας μπορεί να κάνει πικ νικ στο όμορφο πάρκο. Υπενθυμίζεται ότι με την ευγενική χορηγία το Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων θα υπάρχει και δωρεάν μεταφορά από και προς το πάρκο του Αη Γιώργη για τη γιορτή – συνάντηση.

Από το γραφείο Τύπου