Δήμος Τρικκαίων

Μεγάλη συναυλία για τον Απόστολο και τον Κώστα Καλδάρα

21:005/5/2016

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 9:00 μμ θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, μια σημαντική εκδήλωση.

Μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του μεγάλου μας Έλληνα συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, που με την προσφορά του στον πολιτισμό, τίμησε την Ελλάδα, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα. Μια επιλογή απ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Απόστολου Καλδάρα, θα συνυπάρξουν σε μια μοναδική βραδιά με τραγούδια του γιου του Κώστα Καλδάρα, ενός επίσης σημαντικού σύγχρονου συνθέτη.

Δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες, η μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Μαίρη Δούτση η οποία με το μεγάλο ταλέντο της έχει αρχίσει να αφήνει ήδη το στίγμα της στο ελληνικό τραγούδι, θα αποδώσουν τα αθάνατα τραγούδια του Απόστολου και τα πιο σύγχρονα του Κώστα, με τον μαγικό τρόπο που μόνο οι αληθινές ερμηνεύτριες ξέρουν.

Θα ακουστούν τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, που έχουν καθιερώσει ερμηνευτές όπως τον Καζαντζίδη, τον Μπιθικώτση, την Πολύ Πάνου, τον Νταλάρα, την Αλεξίου και πολλούς άλλους και τραγούδια του Κώστα, που έχουν ερμηνεύσει νεότεροι καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά, αλλά κι ο Γιώργος Νταλάρας η Ελένη Βιτάλη και άλλοι.

Στην συναυλία όμως αυτή, οι Τρικαλινοί καλλιτέχνες θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού εκτός τη μουσική και τους στίχους των δύο συνθετών, θα ακουστούν τραγούδια κι από τις συνεργασίες του Απόστολου και με άλλους σπουδαίους Τρικαλινούς στιχουργούς, όπως ο Γιώργος Σαμολαδάς, ο Κώστας Βίρβος, αλλά και μια σπάνια επί σκηνής συνύπαρξη αξέχαστων τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα και του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η πενταμελής ορχήστρα που θα συνοδέψει τα τραγούδια της συναυλίας, αποτελείται από τους μουσικούς:

Απόστολος Ζαφειρίου: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, φωνή

Βιργινία Καραφούσια: πιάνο

Βαγγέλης Ψαθάς: κλαρίνο, φλογέρες

Βαγγέλης Δερβόκης: μπάσο

Κώστας Διαμαντής: τύμπανα, κρουστά

κι ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας: κιθάρα, φωνή

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Κώστας Καλδάρας

Διοργάνωση: Δήμος Τρικκαίων & Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη

 

 

Πέμπτη 5 Μαΐου, 9:00μμ. Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ