Δήμος Τρικκαίων

Μουσική «Γέφυρα Τρίκαλα – Θεσσαλονίκη» στο Μουσείο Τσιτσάνη

21:00Μουσείο Τσιτσάνη21/6/2022

Την πολυεπίπεδη μουσική σύνδεση Τρικάλων – Θεσσαλονίκης αναδεικνύει πρωτότυπη συναυλία που διοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη. Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, δίνεται συναυλία στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη με τίτλο «Γέφυρα Τρίκαλα – Θεσσαλονίκη», στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων του Μουσείου «Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης 2022»
Με τη συναυλία αυτή αναδεικνύεται η «γέφυρα» των τραγουδιών που συνδέει τις δύο πόλεις, καθώς  και τους τρικαλινούς καλλιτέχνες – δημιουργούς που έζησαν στη Θεσσαλονίκη, εμπνεύστηκαν και έγραψαν τραγούδια για αυτή.

Αφορμή για την εκδήλωση , είναι το γεγονός πως από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, οι πιο σπουδαίοι τρικαλινοί δημιουργοί και καλλιτέχνες ξεκίνησαν τη δημιουργική τους σταδιοδρομία από τη Θεσσαλονίκη και έγραψαν αρκετά τραγούδια για την πόλη αυτή. Πολύ σημαντικά τους τραγούδια, τα έγραψαν την περίοδο που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη, επηρεασμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον και τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίζονταν στην πόλη. Εμβληματικότερα ίσως, η «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη και το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» του Απόστολου Καλδάρα, ενώ και οι Χρήστος Κολοκτρώνης και Δημήτρης Ζμπέκος εμπνεύστηκαν από την όμορφη πόλη.
Επίσης δύο σπουδαίοι Θεσσαλονικείς συνθέτες, ο Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Γιώργος Χατζηνάσιος  έγραψαν τραγούδια που τα έντυσε μοναδικά με τη φωνή του ο τρικαλινός Δημήτρης Μητροπάνος.

Από όλον αυτόν τον μουσικό πλούτο το Μουσείο Τσιτσάνη επέλεξε μια αγκαλιά τραγούδια που θα τα παρουσιάσει με χαρά σε όλες και όλους, στην αυλή του μουσείου Τσιτσάνη την Τρίτη 21 Ιουνίου 2002 στις 9 το βράδυ, με τη συνοδεία της λαϊκής ορχήστρας και τη φωνή των Μπάμπη Αντωνίου και Κωνσταντίνας Πάλλα.

Από το γραφείο Τύπου