Δήμος Τρικκαίων

Μουσική βραδιά «Τα τρένα που ‘φύγαν»

21:30Gioconda Coffee Bar19/5/2018

 

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων (Σ.Φ.Σ.Τ.), στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαΐου στο  Gioconda Coffee Bar,  Ερμού & Υψηλάντου 1 (Μανάβικα), μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στα τρένα, στους σταθμούς, στα ταξίδια, στην ξενιτιά…
“Μηχανοδηγοί”  σ’ αυτό το ταξίδι μας θα είναι οι μουσικοί  Χρίστος Μοδέστου και  Ανδρέας Τσέγας.
Οι σταθμοί μας μελωδικοί και γοητευτικοί: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάριος Τόκας, Γιάννης Σπανός, Δημήτρης Λάγιος, όπως και οι διαδρομές μας στις ράγες του ρεμπέτικου και της μουσικής μας παράδοσης.
Ο Χρίστος Μοδέστου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του Audio Institute of America και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τις: Ελένη Κυπριανού, Κλειώ Μυτιληναίου και Λένια Ζαφειροπούλου. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, ενώ έχει εμφανιστεί ως ερμηνευτής σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.
Μαζί του στο πιάνο ο Ανδρέας Τσέγας.
Ο Ανδρέας Τσέγας γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Σύνθεση Κλασικής και Ηλεκτρονικής Μουσικής καθώς και εφαρμογή της Μουσικής σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Βίκυ Μοσχολιού, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Μαρίνος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Επίσης, έχει συνθέσει μουσική για θεατρικά έργα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και κρατήσεις μπορούν να γίνουν στο τηλέφωνο 24314 00028 (Gioconda Coffee Bar).

Ώρα προσέλευσης: 21:30.

Το διοικητικό Συμβούλιο.