Δήμος Τρικκαίων

ΜΤΒ Τρικάλων στον λόφο προφήτη Ηλία

11:00 - 14:0019/3/2017

Την άλλη Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11π.μ. ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων θα διοργανώσει τον πρώτο του (από τους 5 συνολικά) αγώνα για το 2017. Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο λόφος προφήτη Ηλία, θα γεμίσει ποδηλάτες που θα συμμετέχουν σε αυτόν τον  αγώνα ορεινής  ποδηλασίας.

Οι βασικές ενέργειες για την διοργάνωση έγιναν και ο Π.Σ.Τρικάλων έχει στα χέρια του τις απαραίτητες  άδειες  από ΕΟΠ και Δήμο Τρικκαίων. Η προκήρυξη του αγώνα έχει σταλεί στα ποδηλατικά σωματεία και στις αρμόδιες αρχές προς ενημέρωση τους. Το ΜΤΒ Τρικάλων είναι ένας ποδηλατικός αγώνας απευθύνεται κυρίως στις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες της ποδηλασίας, αλλά και στην κατηγορία Γυναικών.  Η διαδρομή του αγώνα είναι αρκετά γρήγορη, μέτριας δυσκολίας και πάρα πολύ διασκεδαστική!!!

Ο λόφος προφήτη Ηλία είναι μια πανέμορφη περιοχή που απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης μας. Ένας πραγματικός παράδεισος για τους μικρούς ποδηλάτες, που διαθέτει ασφαλείς και διασκεδαστικές διαδρομές για όλους.  Τα χωμάτινα μονοπάτια που διαθέτει σε οδηγούν σε πολλές και  διαφορετικές κατευθύνσεις και περιμένουν να ανακαλύψεις τα πανέμορφα τοπία του λόφου. Ο Π.Σ.Τρικάλων  με αυτόν  τον αγώνα έχει σαν στόχους: την ανάπτυξη της αγωνιστικής  ποδηλασίας  στην πόλη μας και την ανάδειξη του χώρου σαν έναν από τους ιδανικότερους  χώρους της πόλης μας για άθληση, ορεινή ποδηλασία και τρέξιμο.

Ευχαριστούμε  τους χορηγούς μας, για την υποστήριξη τους στην διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων και αγώνων. ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), STAVRAKIS (ελαστικά), ΜΠΟΤΗΣ (πρατήρια υγρών καυσίμων), ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ (κρέατα), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ), VO2MAX (καταφύγιο Κόζιακα), ΒΙΟΛΑΝΤΑ (μπισκότα),Μιχαλίτση Μαρία (μονωτικά – οικοδομικά – υλικά)3G (ψηφιακές εκτυπώσεις), ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Ακολουθεί η προκήρυξη με το πρόγραμμα του αγώνα:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ (ΜΤΒ)

Ο Π.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ την Κυριακή στις 19 Μαρτίου 2017 διοργανώνει στον λόφο προφήτη Ηλία (ζωολογικός κήπος Τρικάλων) διασυλλογικό Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας με την ονομασία ΜΤΒ Τρικάλων, για τις  6 παρακάτω κατηγορίες:  Γυναικών – Παίδων – Κορασίδων –  Παμπαίδων – Πανκορασίδων – Μίνι (μικρά – μεγάλα).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή  και ώρα 11:00

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Λόφος προφήτη Ηλία (ζωολογικός κήπος), Τρίκαλα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δασικοί δρόμοι – μονοπάτι. Κυκλική διαδρομή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ :

11:00’ Μίνι μικρά  (χρόνος 15’)

11:20’ Μίνι μεγάλα(χρόνος 20’)

11:45’ Παμπαίδες – Πανκορασίδες – Κορασίδες (χρόνος 35’)

12:30’ Παίδες – Γυναίκες (χρόνος 60’).

14:00’  Απονομές

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της  Ε.Ο.Π. και έχουν αγωνιστικό δελτίο για το 2017. Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει  καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά ή κλοπή αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Ο διοργανωτής έχει την ευθύνη για  ιατρική κάλυψη (παρουσία ιατρού και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε προτεραιότητα) καθώς και για τεχνικά θέματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για διευκόλυνση των διοργανωτών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο email: [email protected] μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου ή 1 ώρα πριν την εκκίνηση στο χώρο της Γραμματείας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των διοργανωτών: 6986010785 και 6989154306.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνοδίκης Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης  της.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλες τις κατηγορίες που θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων βάση κανονισμού ΕΟΠ  θα απονεμηθούν, στον 1ο νικητή  κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, δίπλωμα, στον 3ο χάλκινο μετάλλιο,  δίπλωμα και  στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες όπως (χάρτης διαδρομής, φωτογραφίες και βίντεο) στην παρουσίαση του αγώνα:    https://sway.com/uXBqi4iw2w5Q8RZY

 Από τον ΠΣ Τρικάλων