Δήμος Τρικκαίων

Νέα παράσταση της Μetropolitan Opera Ν. Υόρκης ζωντανά στα Τρίκαλα

19:5518/11/2017

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος συνεχίζει τις προβολές της Met που προβάλουν σε ζωντανή μετάδοση παραστάσεις από το Lincoln Center της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.THE MET: LIVE IN HD”.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤHN ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ «Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» ΤΟΥ ΤHΟΜΑS ADES το ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11/2017 ΣΤΙΣ 19:55 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μετά την παραμυθένια όπερα του Mozart «Ο Μαγικός Αυλός» που συνεπήρε το κοινό, παρουσιάζει την αριστουργηματική, σύγχρονη όπερα «Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» του Thomas Adès. Ο ίδιος ο συνθέτης Thomas Adès θα βρίσκεται στην θέση του μαέστρου στην παγκόσμια “Live in HD” πρεμιέρα της καθηλωτικής αυτής νέας παραγωγής.

«Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» αποτελεί μια νέα όπερα η οποία βασίζεται στο σενάριο του Luis Buñuel και του Luis Alcoriza για τη βραβευμένη ομώνυμη ταινία του Buñuel του 1962. Αποτελεί μια συμπαραγωγή των κολοσσών της σύγχρονης λυρικής τέχνης, της Metropolitan Opera, της Royal Opera House, του Royal Danish Theatre και του Salzburg Festival, στο οποίο και έκανε πρεμιέρα το 2016. Πρόκειται για μια σουρεαλιστική πλοκή σύμφωνα με την οποία οι καλεσμένοι ενός γιορτινού δείπνου σταδιακά ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να το εγκαταλείψουν παραμένοντας αέναα φυλακισμένοι σε αυτό. Μια μαύρη κωμωδία συνδυασμένη με σκηνές τρόμου και φαντασίας είναι η κύρια αίσθηση της σκηνοθεσίας του Tom Cairns, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του λιμπρέτου.

Η διανομή περιλαμβάνει μια σειρά νέων πρωταγωνιστών, μεταξύ αυτών η Audrey Luna ως Λετίσια Μαϊνάρ, η Amanda Echalaz ως Λουσία ντε Νόμπιλε, η Sally Matthews ως Σίλβια ντε Άβιλα και η  Sophie Bevan ως Μπεατρίς, αμφότερες πρωτοεμφανιζόμενες στη Met. Επίσης πρωταγωνιστούν η  Alice Coote ως Λεονόρα Πάλμα, η Christine Rice ως Μπλάνκα Ντελγκάντο, ο Iestyn Davies ως Φρανσίσκο ντε Άβιλα, ο Joseph Kaiser ως Εντμούντο ντε Νόμπιλε, ο Frédéric Antoun στο ντεμπούτο του στη Met ως Ραούλ Γιεμπένες, ο David Portillo ως Εντμούντο, ο David Adam Moore στο ντεμπούτο του στη Met ως Συνταγματάρχης Άλβαρο Γκόμες, ο Rod Gilfry ως Αλμπέρτο Ροκ, ο Kevin Burdette ως Σενιόρ Ράσελ, ο Christian Van Horn ως Χούλιο και ο  John Tomlinson ως Δρ. Κάρλος Κόντε.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

 

Δείτε τον «Εξολοθρευτή Άγγελο» σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις παρακάτω αίθουσες:

 

1.      Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2.      Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

3.      Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον

4.      Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

5.      Τρίκαλα: Δημοτικός Δημοτικός Κινηματογράφος «Μύλος»

6.      Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

7.        Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς

8.        Αγρίνιο: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου

9.        Άγιος Νικόλαος: Κινηματογράφος «REX»

10.     Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)

11.     Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο – Σάββατο 16/12/2017 στις 19:55

12.     Λάρνακα – Κύπρος: Κ – CINEPLEX Cinemas

13.     Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

14.     Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas