Δήμος Τρικκαίων

Ο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

18:00Δημοτικός Κινηματογράφος25/2/2024

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου θα παρουσιαστεί από το Θεατρικό Εργαστήρι Εφηβων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων η θεατρική παράσταση «Ο φιλάργυρος» του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου Μολιέρου. Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων που γράφτηκε το 1668 και είναι μια κωμωδία καταστάσεων.
Ο ήρωας του έργου χαρακτηρίζεται από τα πάθη της φιλαργυρίας, της πλεονεξίας και της απληστίας. Κωμικό και συγχρόνως τραγικό πρόσωπο, ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του, έρμαιο της αδυναμίας του και της εγωιστικής προσήλωσης στον εαυτό του και στην περιουσία του. Γι’ αυτόν όλα είναι χρήμα, ακόμα και τα αισθήματα των οικείων του, που τους καταδυναστεύει με την παροιμιώδη τσιγκουνιά του. Μόνη χαρά στη θλιβερή πραγματικότητά του είναι η καταμέτρηση των κρυμμένων λιρών του, καθώς και οι κερδοφόροι γάμοι που σχεδιάζει για τα παιδιά του, χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Όταν, όμως, αποφασίζει να παντρευτεί μια όμορφη νεαρή κοπέλα, που είναι ερωτευμένη με τον γιό του, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις.
Ο Μολιέρος επηρεασμένος από τη λαϊκή ιταλική αυτσχεδιαστική κωμωδία «Κομέντια ντελ’ Άρτε», η οποία ήταν δημοφιλής μεταξύ του 16ου-18ου αιώνα, μετέτρεψε τους ανθρώπινους τύπους σε χαρακτήρες, μεγεθύνοντάς τους με σατιρικό κέφι.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Α’-Β’ Γυμνασίου:

Αργυρόπουλος Δημήτρης-Άγγελος, Γεωργούλα Βίβιαν, Ζιώζια Εβελίνα, Καραμπέρη Βασιλίνα, Καραμπέρη Ευδοκία, Κουκοράβα Σέβη, Οικονόμου Γιώργος, Πελεκάνη Χρύσα, Πρίντζιου Μάγδα, Τέα, Μελίτα, Τζίκα Μυρτώ, Τζιντζιρλή Αρετή.

Εμψυχώτρια τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη

Είσοδος ελεύθερη.

Από το γραφείο Τύπου