Δήμος Τρικκαίων

 «Ο κουρέας της Σεβίλλης» σε παιδική παράσταση στα Τρίκαλα

18:00Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"29/5/2022

 

Την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι, «Ο κουρέας της Σεβίλλης», φιλοξενεί στις 29 Μαΐου το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», διασκευασμένο για παιδιά.

Ο Κουρέας της Σεβίλλης είναι ένα κλασικό έργο (κωμική όπερα) του Τζοακίνο Ροσσίνι μεταφρασμένο στα Ελληνικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης πλην των (επιλεγμένων) μουσικών μερών του, που αποδίδονται στην Ιταλική γλώσσα. Στην γλώσσα δηλαδή που συνέθεσε το έργο ο συνθέτης και που παρουσιάζονται χωρίς διασκευές και εκπτώσεις από λυρικούς τραγουδιστές με μεγάλη Ελληνική και διεθνή καριέρα.
Η υπόθεση (λιμπρέτο) του έργου βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Περ Μπωμαρσαί. Είναι μια κωμωδία η οποία αφηγείται τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο νέος και πλούσιος κόμης Αλμαβίβα προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο (γιατρός στο επάγγελμα) προορίζει για τον εαυτό του. Έτσι με την βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο κόμης Αλμαβίβα πετυχαίνει τελικά τον σκοπό του. Να παντρευτεί δηλαδή την αγαπημένη του Ροζίνα.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς διάλειμμα, και δίνει μεγάλη έμφαση στα μουσικά της μέρη, με στόχο οι θεατές να ευχαριστηθούν από την κωμική πλοκή της υπόθεσης του έργου, αλλά και το σημαντικότερο, από τη μοναδικότητα της τέχνης της όπερας, που δεν είναι άλλη απ’ την αξεπέραστη μουσική της μαγεία!

Συμμετέχουν 40 ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές και χορωδοί

Μετάφραση: Τζωρτζίνα Μακρή

Διασκευή: Χρήστος Σάλτας

Κυριακή 29 Μαΐου ώρα: 18.00

Εισιτήρια: 8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ γενική είσοδος

Από το γραφείο Τύπου