Δήμος Τρικκαίων

Ο «Πινόκιο» ταξιδεύει στα Τρίκαλα

21:00Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)20/6/2022

 

Η παιδική παράσταση «Πινόκιο» ταξιδεύει στα Τρίκαλα, μέσα από μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη, στην παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6/2022 Ωρα: 21:00

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Ο φανταστικός ξύλινος χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883, ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» (Le Avventure di Pinocchio) του Κάρλο Κολόντι, έρχεται τώρα σε μία νέα προσαρμογή της ιστορίας, να περάσει μηνύματα για την αξία της ζωής, της φιλίας και της ανθρωπιάς. Mία παράσταση με γέλιο, χιούμορ αλλά και διδακτικό χαρακτήρα!

Στον ρόλο του Πινόκιο ο Πάρης Σκαρτσολιάς!

Στον ρόλο του Τζεπέτο ο Τάκης Βαμβακίδης!

 Λίγα λόγια για το έργo 

Ο ξυλουργός Τζεπέτο με πολλή αγάπη έφτιαξε μία μαριονέττα η οποία του κρατούσε συντροφιά σαν να ήταν το μικρό του αγόρι. Τον ονόμασε Πινόκιο. Η Μπλε Νεράιδα, βλέποντας την αγάπη του Τζεπέτο στο μικρό αγόρι, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Πινόκιο, να γίνει αληθινό παιδί. Όμως, τον άφησε να επιλέξει, μεταξύ του καλού και του κακού, του σωστού και του λάθους και να αποφασίσει τι άνθρωπος θα γίνει, καθώς μεγαλώνει. Ο Γρύλος είναι ο φίλος του Πινόκιο, που τον συντροφεύει σε όλες του τις περιπέτειες και η Μπλε Νεράιδα του δίνει την αξία της συνείδησης, έτσι ώστε πάντα, να υπάρχει μια φωνή, που θα του υπενθυμίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Ο μικρός Πινόκιο όμως, μπλέκει σε περιπέτειες, σε μια δίνη καταστάσεων, αφού γνωρίζει τον Τίμιο Τζον και τον Στρόμπολι, τον θιασάρχη από ένα τσίρκο. Αυτοί οι δύο τον μπλέκουν σε μεγάλα προβλήματα. Αφού καταφέρνει να ξεφύγει, συναντά τον Κάρλο και τον πονηρό αμαξά, που τον παρασύρουν στο νησί της ανεμελιάς, όπου εκεί τον περιμένουν νέες περιπέτειες και εκπλήξεις.

Μέσα από την παράσταση, βλέπουμε ότι τα ψέματα και η έλλειψη ευθυνών, δεν βγαίνουν σε καλό στον Πινόκιο.

Όμως, τόσο ο ίδιος, όσο και η συνείδησή του, τον βοηθούν τελικά να κατανοήσει τον σωστό δρόμο που οφείλει να μεγαλώνει ένα παιδί.

Θα γίνει τελικά ο Πινόκιο ένα αληθινό αγόρι, έτσι ώστε να αποδείξει στην Μπλε Νεράιδα και στο Τζεπέτο ότι αξίζει την ευλογία της ζωής;

Η απάντηση επί σκηνής!

Το έργο ενδείκνυται τόσο για μικρότερα, όσο και για μεγαλύτερα παιδιά.

 

 Πληροφορίες παράστασης 

Σκηνοθεσία, κινησιολογία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Αναστάσης Δεληγιάννης. Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Τζεπέτο: ΤAΚΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ

Πινόκιο: ΠΑΡΗΣ ΣΚΑΡΤΣΟΛΙΑΣ

Μπλε Νεράιδα: Αλεξία Μουστάκα

Στρόμπολι: Σάββας Γραμματικός

Γρύλος: Μένια Ορφανίδου, Βασίλης Βούνος

Σχεδιασμών κοστουμιών/σκηνικών: Αναστάσης Δεληγιάννης

Ζωγραφική επιμέλεια σκηνικού: Έλενα Αθανασιάδου

Παραγωγή: Παιδική Σκηνή Γιάννης Χριστόπουλος

Από το γραφείο Τύπου