Δήμος Τρικκαίων

«Οι ιστορίες είναι φτερά για όλα τα παιδιά»

19:00Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων1/4/2022

Στον μαγικό κόσμο του βιβλίου εισέρχονται πλέον τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στα Τρίκαλα. Μέσω προσφοράς βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, η οποία συντονίστηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στο πλαίσιο του προγράμματος ένταξης HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με τη συνδρομή της e-trikala ΑΕ που συντονίζει το πρόγραμμα ESTIA 2021 για τον Δήμο Τρικκαίων, οι μικροί/ές αραβόφωνοι/ες μαθητές/τριες θα μπορούν πλέον να διαβάζουν βιβλία στη μητρική τους γλώσσα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων στην αραβική γλώσσα που βρίσκονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 στις 19:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Info
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ιδρύθηκε το 1951 και είναι ο κορυφαίος διακυβερνητικός οργανισμός στον τομέα της μετανάστευσης και διέπεται από την αρχή ότι η ανθρώπινη και ομαλή μετανάστευση ωφελεί τους μετανάστες και την κοινωνία. Ως μέλος του ΟΗΕ, ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επιδιώκοντας τη στήριξη όλων των ανθρώπων που μετακινούνται, και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε καταστάσεις ευαλωτότητας, καθώς και τη συνεργασία με τις αρχές για τη διαχείριση όλων των μορφών και των επιπτώσεων της ανθρώπινης κινητικότητας.
Το HELIOS είναι το πρώτο πανελλαδικό πρόγραμμα ένταξης, το οποίο ξεκίνησε το 2019, με στόχο την στήριξη των προσφύγων κατά την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τους εταίρους του και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: να ενισχύσει τις προοπτικές ανεξαρτησίας και αυτονομίας των προσφύγων, καθιστώντας τους ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας και, να στηρίξει τις ελληνικές αρχές στη δημιουργία ενός μηχανισμού βιώσιμης ένταξης για τους πρόσφυγες, ως μέρος του συνολικού συστήματος διαχείρισης της μετανάστευσης στη χώρα.