Δήμος Τρικκαίων

Οι Oros Ensemble στο Μουσείο Τσιτσάνη

21:00Μουσείο Τσιτσάνη27/12/2021

Το νεανικό σχήμα «Oros Ensemble», που συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, έρχεται για μια μοναδική συναυλία στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα 27/12/2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Στη συναυλία θα ακουστούν έργα κλασικής, μπαρόκ και αναγεννησιακής μουσικής αλλά και σύγχρονες δημιουργίες από Έλληνες συνθέτες.
Το σχήμα αποτελείται από έξι μουσικούς, οι οποίοι μοιράζονται κοινούς καλλιτεχνικούς στόχους αλλά και κοινές εμπειρίες χρόνων, καθώς οι περισσότεροι ολοκλήρωσαν μαζί τον πρώτο κύκλο των μουσικών σπουδών τους στην Ελλάδα, πριν ζήσουν και δραστηριοποιηθούν σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Η επιστροφή τους στην Ελλάδα συνδέεται με την πάγια επιθυμία των μελών του σχήματος για ενίσχυση της εγχώριας καλλιτεχνικής πραγματικότητας μέσα από την παρουσίαση υψηλού επιπέδου μουσικών προγραμμάτων, τα οποία απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό, χωρίς αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, το σχήμα έχει πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια καινοτόμα προγράμματα διεύρυνσης της μουσικής στην ελληνική περιφέρεια με τη στήριξη και τη συνδρομή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της ομάδας Vamvakou Revival και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Η συναυλία του Oros Ensemble στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα 27/12/2021, εντάσσεται στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη και υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα ανατρέχει σε πολλούς αιώνες και τόπους μουσικού πολιτισμού.

Πότε: Δευτέρα 27/12/2021 και ώρα 21:00

Τόπος: Μουσείο Τσιτσάνη

Είσοδος: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο). Μόνο με ηλεκτρονική προκράτηση.

Έργα: G.P. Telemann, Γ.Κουμεντάκη, Γ. Κυριακάκη, Α.Κουτσογιάννη, Μελωδίες

Μεσογείου.

Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης-Ακορντεόν, Δημήτρης Καραγιαννακίδης-Τσέλο, Αποστόλης Κουτσογιάννης-φλογέρες/σύνθεση, Ειρήνη Κρικώνη-Βιολί, Γιώργος Μαδίκας –  Κρουστά, Αντώνης Τσαχτάνης- Κλαρινέτο.
Περισσότερα για το σχήμα: https://orosensemble.com

Photo credits: vamvakou revival

Από το γραφείο Τύπου