Δήμος Τρικκαίων

Οι τουριστικοί φορείς των Τρικάλων εκπαιδεύονται

12:00Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου25/2/2019

 

 

Δήμος Τρικκαίων και e-trikala υλοποιούν και φέτος τη 2η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας του Μύλου των Ξωτικών

 

Με σχεδόν 1.200.000 επισκέψεις το 2018-19, με αυξημένη αναγνωρισιμότητα και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις, τα Τρίκαλα εντάχθηκαν πλέον στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Ο Δήμος Τρικκαίων, συνεισφέρει με μια ακόμη δράση, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Μετά την πρώτη περυσινή προσπάθεια, μαζί με την e-trikala ΑΕ και την αδάπανη συνεργασία με την OPTIMAL HR, αρχίζει ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων. Σεμινάρια που θα απευθύνονται κατά βάση στους φορείς όλων των κλάδων του τουρισμού στα Τρίκαλα και τα οποία θα διοργανωθούν και φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala.

Στόχος τους, να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, να προσφέρουν στοιχεία επικοινωνίας και αναβάθμισης των μέσων προώθησης των επιχειρήσεων, να ενισχύσουν τους τρόπους προσέλκυσης πελατών και να συμβάλλει, κάθε ένας επαγγελματίας, στη βελτίωση του οικονομικού του επιπέδου.

Είναι, πλέον, απαραίτητη, η προσπάθεια να συμπληρωθεί το κενό που διαφαινόταν στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων. Με τον Μύλο των Ξωτικών να αποτελεί όχημα οικονομικής βελτίωσης για όλον τον νομό, χρειάζεται αναβάθμιση των υπηρεσιών προς κάθε πολίτη – πελάτη, ώστε αυτός να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής για τον Δήμο Τρικκαίων και συνολικά τον νομό Τρικάλων.

Ένα πρώτο βήμα, ήταν η δωρεάν συμβουλευτική και το σεμινάριο από την Google, για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις». Η τεράστια ανταπόκριση των τρικαλινών, απέδειξε ότι η εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος με διαρκή οφέλη.

Ένα δεύτερο βήμα, τα συγκεκριμένα σεμινάρια της 2ης Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας του Μύλου των Ξωτικών.

Το είδος των σεμιναρίων, τις δράσεις, το περιεχόμενο, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για πρώτη φορά όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού, από όλον τον νομό Τρικάλων, με τους αρμόδιους από την OPTIMAL HR. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εχουν ήδη προσκληθεί οι πρόεδροι των ΔΣ των επί μέρους κλάδων (επισιτιστικός, καφετεριών, εστίασης, διαμονής) και η συζήτηση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο από τον συγκεκριμένο τομέα.

 

Από το γραφείο Τύπου