Δήμος Τρικκαίων

Οπερα με ζωντανή σύνδεση στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

19:5511/3/2017

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων εντάχτηκε στο Δίκτυο των αιθουσών προβολής της Met που προβάλουν σε ζωντανή μετάδοση παραστάσεις από το Lincoln Center της Metropolitan Opera. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου προβολής της Met και του Ομίλου ANTENNA καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη.

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD”, που μάγεψε το κοινό, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου, την μεγαλειώδη όπερα «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ». Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ SONYA YONCHEVA ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΟΠΕΡΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

Η Sonya Yoncheva ερμηνεύει μοναδικά τον απαιτητικό ρόλο της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτας Βαλερύ, για πρώτη φορά στη σκηνή της “Met: Live in HD”. Μαζί της ο ανερχόμενος τενόρος Michael Fabiano στον ρόλο του εραστή της, Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, πατέρα του Αλφρέντο. Η αφαιρετική σκηνοθεσία του Willy Decker μας καθηλώνει, ενώ η διεύθυνση ορχήστρας είναι του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές όπερες του Giuseppe Verdi, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Βενετία το 1853 ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες κυρίως λόγω του τολμηρού και αντισυμβατικού θέματος στο οποίο αναφέρεται, δηλαδή τον έρωτα ενός γόνου καλής οικογένειας με μια εταίρα. Μια γκάμα από πασίγνωστες άριες και ντουέτα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ», μεταξύ αυτών τα «Libiamo”, “Sempre Libera”, “O mio rimorso” και άλλα αριστουργήματα.

Η παράσταση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19:55. Πληροφορίες 24310 20090.

Η προπώληση εισιτήριων θα πραγματοποιείται  από την  Τρίτη 7/3 στα: Βιβλιοπωλεία «Κηρήθρες» & «Τσιοπελάκος».

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο ΌΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Επίσης, οι προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζονται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.