Δήμος Τρικκαίων

Παιδικό βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό στο Μουσείο Τσιτσάνη

20:00Μουσείο Τσιτσάνη6/3/2020

Η κοινωνιολόγος, εγκληματολόγος και συγγραφέας Ιωάννα Χαρμπέα, και οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, διοργανώνουν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, «Ζαφειρένια, η κόρη του πυροσβέστη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στις 20:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Για το bullying θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Παπακώστα, νομικός, βουλευτής Ν. Τρικάλων
Χρίστος Λιάπης, ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
Νατάσα Παπαστάθη, εκπαιδευτικός, μουσικός
Μαρία Γαλάνη, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια
Δώρα Α. Μπαρσούκη, δικηγόρος Αρείου Πάγου

Σε σημείωμα της συγγραφέως αναφέρονται τα εξής: “Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ή αλλιώς bullying έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας εδώ και κάποια χρόνια. Η πρόληψη ισοδυναμεί με έναν τόνο αμφίβολης θεραπείας  για αυτό θα πρέπει να προβάλλεται το θέμα του σχολικού εκφοβισμού από τις πρώτες κιόλας τάξεις στο σχολείο. Τα παιδιά στην ηλικία αυτή πρέπει να καταλάβουν πόσο πλήττει η βία και ποιος ο καλύτερος τρόπος να παραδειγματιστούν πέρα από ένα παραμύθι. Η Ζαφειρένια είναι ένα κορίτσι που υπόκειται σε σχολικό εκφοβισμό και δε μιλάει σε κανέναν για αυτό. Δάσκαλοι και γονείς αγνοούν τι συμβαίνει. Πώς θα χειριστεί η Ζαφειρένια τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει στο σχολείο; Θα έχει το παραμύθι μας ωραίο τέλος; Ίσως. Όμως η ζωή του παιδιού δεν είναι παραμύθι γι’ αυτό αν είσαι μια μικρή Ζαφειρένια και βρίσκεις κοινά σημεία με την ηρωίδα πες το στους γονείς ή στη δασκάλα σου, γιατί τα παραμύθια δεν έχουν πάντα ωραίο τέλος».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια σε στίχους της συγγραφέως και επιμέλεια της Μουσικής Σχολής Παπαστάθη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Από το γραφείο Τύπου