Δήμος Τρικκαίων

"Παλεύω για το περιβάλλον" στα χωριά του Δ. Τρικκαίων

10:004/4/2016 - 10/4/2016

 

Έμφαση στην άθληση της νεολαίας στην περιφέρεια, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα. Πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Παλεύω», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η εβδομάδα ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Το διάστημα 4 – 10 Απριλίου 2016 σε πέντε χωριά του Δήμου, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη και το Κ.Ε.Α.Π. (Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών «Παλαίστρα»), διοργανώνονται πολύμορφες δράσεις, με τη συμμετοχή των νέων των χωριών.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τομέα Α κ. Ηλίας Παπανικολάου, «με τη συνεργασία αυτή επιδιώκουμε να φέρουμε τη νεολαία πιο κοντά σε δράσεις πολύμορφες, που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τον καθένα για το περιβάλλον. Δεν αρκεί μόνο να φυτεύουμε ένα δέντρο. Χρειαζόμαστε συνεχή εκπαίδευση και συνεχή προσπάθεια, προκειμένου οι νέοι μας να αποκτήσουν πραγματική συνείδηση, γνωρίζοντας ότι περιβάλλον, άθληση και πολιτισμός, είναι μία ενιαία δράση».,

 

Πρόγραμμα και δραστηριότητες

Αναλυτικά οι δράσεις του προγράμματος είναι οι εξής:

 1. Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ώρα 10:00:  Ρίζωμα – Δημ.Σχολείο Ριζώματος
 2. Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 10:00 :  Μεγαλοχώρι- Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου
 3. Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, ώρα 10:00:  Παλαιόπυργος – Δημ Σχολείο Παλαιοπύργου
 4. Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ώρα 10:00:  Βαλτινό – Γυμνάσιο και Λύκειο Βαλτινού

Θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις :

 • Δενδροφύτευση
 • Καθαρισμοί
 • Παραδοσιακά παιχνίδια
 1. Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα 11:00, στα  Μεγάλα Καλύβια, με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημ. Σχολείου και Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων καθώς και τη συμμετοχή των αθλητών του ΑΠΣ Τρικάλων και του Κ.Ε.Α.Π., στην είσοδο του χωριού, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις :
 • Δενδροφύτευση
 • Καθαρισμοί
 • Παραδοσιακά παιχνίδια
 • Συμμετοχή του ιππικού συλλόγου «Βουκεφάλας»
 • Τοξοβολία

Το πρόγραμμα

 

Το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη, «Παλεύω»  απαρτίζεται από τρία υποπρογράμματα:

 1. Παλεύουμε για το περιβάλλον
 2. Παλεύουμε για τον πολιτισμό
 3. Παλεύουμε για την υγεία

 

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Παλεύω»

Με το πρόγραμμα  «Παλεύω» στρατηγικός στόχος είναι η διοργάνωση γενικών ημερίδων που αφορούν τις τοπικές ανάγκες, π.χ. τη  διατροφή, τράπεζες αίματος, δενδροφυτεύσεις, αναβίωση αθλητικών αγώνων, αθλητικά συμπόσια, διάφορα θεατρικά, κτλ,.

Το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα του ΑΠΣ Τρίκαλα «Παλεύω» έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής, σε πράξεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

Με βασικό κοινό:

α) τους κατοίκους του Δήμου Τρικκαίων

β) τους μαθητές και τους γονείς τους,

και γ) το ευρύ κοινό.

 • το πρόγραμμα «Παλεύουμε για το περιβάλλον» φιλοδοξεί να προάγει και να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού, στην αγάπη προς τη φύση και το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
 • με το πρόγραμμα θα μάθουμε, θα γνωρίσουμε, θα προλάβουμε και πάνω απ’ όλα θα συνειδητοποιήσουμε ότι το περιβάλλον είναι δική μας ευθύνη!
 • το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από διάφορες δραστηριότητες αναψυχής για μικρούς και μεγάλους (παραδοσιακά παιχνίδια, κτλ)

 

Από το γραφείο Τύπου