Δήμος Τρικκαίων

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

18:00Δημοτική Βιβλιοθήκη12/4/2019

 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στις 6 το απόγευμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων διοργανώνει μια ιδιαίτερη παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου  «Σ’ ευχαριστώ γιαγιά» από τις εκδόσεις ‘ΑΓΚΥΡΑ’ της συμπολίτισσας  Σούλας Τσιάτσιου – Ρακοβίτη σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά πάνω από πέντε ετών και θα περιλαμβάνει την ανάγνωση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, δραστηριότητες- παιχνίδι με στόχο την παραγωγή «Δημιουργικού Λόγου» από τη συγγραφέα Αφροδίτη Μανουσάκη και θεατρικό παιχνίδι από την εμψυχώτρια Βάσω Γκουγκαρά.

Στο βιβλίο γίνεται μια τρυφερή προσέγγιση της σχέσης της εγγονής με τη γιαγιά σε ένα περιβάλλον όπου αναδεικνύεται η αγάπη των συγγενικών προσώπων, η ομορφιά και η ωφέλεια της φύσης και της υγιεινής διατροφής.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές της εκδήλωσης

Η Σούλα Τσιάτσιου γεννήθηκε στα Τρίκαλα, είναι παντρεμένη και μητέρα ενός δεκαοχτάχρονου κοριτσιού. Ο χρόνος της μοιράζεται ανάμεσα στην διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, καθώς διευθύνει δύο Κέντρα Ξένων Γλωσσών, και στις σπουδές της στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Τον υπόλοιπο χρόνο της , τον αφιερώνει στην ανάγνωση βιβλίων ποικίλης ύλης και φυσικά στη συγγραφή. Προς το παρόν ασχολείται με τη συγγραφή παιδικού βιβλίου, πράγμα με το οποίο δηλώνει απόλυτη ταύτιση, καθώς είναι ένας έμμεσος τρόπος να ψυχαγωγήσει, να γαλουχήσει και γιατί όχι, να εκπαιδεύσει παιδικές ψυχές.

Η Αφροδίτη Μανουσάκη γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μεγάλωσε στην Κρήτη, σπούδασε Πληροφορική στην Αθήνα και τώρα ζει με την οικογένειά της στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Ως φοιτήτρια, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και το θέατρο. Το 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της ‘ Αν δεν πετάξεις, θα χαθείς’, το οποίο πήρε το πρώτο βραβείο αισθηματικού μυθιστορήματος στα «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ» και τρίτο βραβείο μυθιστορήματος στον διαγωνισμό «ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΛΙΔΑ». Και πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Ακίνδυνος» από τις εκδόσεις Πνοή. Συμμετέχει στη συλλογή μικρών αφηγήσεων των φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Δημιουργικής Γραφής, ΕΑΠ-ΠΔΜ, με θέμα τα «Ομιλούντα Κτίρια», που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η Βάσω Γκουγκαρά γεννήθηκε στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, όπου και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Σπουδάζοντας στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αρχίζει να ασχολείται με το θέατρο, ως ηθοποιός σε θεατρικές ομάδες, αλλά και ως σπουδάστρια σε κύκλους σεμιναρίων θεατρικής αγωγής, θεατρικού παιχνιδιού και εμψύχωσης ομάδων (1997-2019). Παράλληλα ασχολείται και με την συγγραφή παραμυθιών τα οποία και χρησιμοποιεί σαν εργαλείο στις θεατρικές της ομάδες. Δραστηριοποιήθηκε στο Μύλο των Ξωτικών ως παραμυθού, είναι υπεύθυνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου και μέλος της θεατρικής ομάδας του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου.

Από το γραφείο Τύπου