Δήμος Τρικκαίων

Παρουσίαση βιβλίου για "Το Κοινωνικό έπος των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας"

19:30Μουσείο Τσιτσάνη4/4/2019

 Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Το Κοινωνικόέπος των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.
Πρόκειται για το καινούργιο βιβλίο του φιλολόγου Χαρίλαου Σωτ. Ντούλα που για πρώτη φορά ξεδιπλώνει πρωτόγνωρα στοιχεία για τη ζωή των Καραγκούνηδων και εισέρχεται στις βαθύτερες πτυχές που αφορούν τους αγώνες του Αγροτικού ζητήματος στη Θεσσαλία αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. Ο κ. Ντούλας σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. κλασική φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το συγγραφικό του έργο διακρίθηκε δύο φορές με πρώτο έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών και συνεχίζει να εργάζεται με μεγάλη υπομονή και οξυδέρκεια για την ανάδειξη και προβολή του Καραγκούνικου στοιχείου που τόσο έχει αδικηθεί, ειδικά από πληρωμένους κατά κανόνα κονδυλοφόρους. Μια πρώτη ενημερωτική επαφή και γνωριμία με τα τεκταινόμενα των Καραγκούνηδων στη ροή του χρόνου σαν αυτή που μπορεί να παρέχει η παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου είναι σημαντική για κάθε Καραγκούνη αλλά και για κάθε έλληνα πολίτη.
Παρουσιαστές του βιβλίου θα είναι οι:
Δημήτριος Παπαβασιλείου, φιλόλογος καθηγητής – Ιστορικός ερευνητής Νικόλαος Χιώτης, δάσκαλος – επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε.
Συντονιστής: Αντώνιος Παπαμιχαήλ, εκπαιδευτικός – ερευνητής της Καραγκούνικης Λαογραφίας
Διοργάνωση: Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Οι Θεριστάδες» με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων