Δήμος Τρικκαίων

Πικ νικ με τα ποδήλατα σε μαγευτική λίμνη

10:0018/9/2016

Την πιο όμορφη ποδηλατοβόλτα προγραμμάτισε ο Δήμος Τρικκαίων για το πρωί της Κυριακής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ξεκινά μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα στον Περιαστικό Ποδηλατοδρόμο από τα Τρίκαλα και καταλήγει στο Κεφαλόβρυσο, στην όμορφη λίνη Γκιτζή! Εκεί, σε υπέροχο τοπίο, οι συμμετέχοντες, θα μπορούν να ξεκουραστούν για λίγο  κάνοντας πικ-νικ καθώς και μια βόλτα  με τις βάρκες.
Τα 20 χλμ. της διαδρομής είναι πανέμορφα, μέσα στη φύση και με την πρωτότυπη αυτή εκδρομή, το ποδήλατο γίνεται και μέσο άθλησης και μέσο προσέγγισης της φύσης. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί με εκκίνηση Δημαρχείο Τρικάλων και με τη συμμετοχή πολιτών και ποδηλατικών συλλόγων,  ολιγόωρη στάση στη λίμνη και επιστροφή. Το Αστικό Κτελ θα μεταφέρει δωρεάν τους  πολίτες  στη λίμνη.

ecomobility_5
Αλλά εκδηλώσεις υπάρχουν και για όσους μείνουν στα Τρίκαλα:

  • Παράλληλες δράσεις  για τα άτομα με ειδικές ανάγκες  από τους εθελοντές με αφορμή την έλευση του Ελπιδοφόρου στην πόλη μας.
  • 10.00- 13.00: Επίδειξη ΚΑΓΙΑΚ στο ποτάμι από τη Γέφυρα Γούρνας έως τη Γέφυρα του Ασκληπιού και ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων με τη συμμετοχή του ΣΟΧΤ.