Δήμος Τρικκαίων

Πλούσιες δράσεις τοπικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας στο Φεστιβάλ Κωμωδίας

Δημοτικός Κινηματογράφος - Πνευματικό Κέντρο - Θέατρο Μηχανουργείο21/10/2021 - 3/11/2021

Συνεχίζονται τις επόμενες τρεις βδομάδες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κωμωδίας, που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων. Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η πρώτη βδομάδα είναι αφιερωμένη στην τοπική δημιουργία με τη συμμετοχή τοπικών δημιουργών και καλλιτεχνών με εκδηλώσεις, δρώμενα, προβολές, κόμικς. Οι άλλες δύο εβδομάδες είναι αφιερωμένες στην ευρωπαϊκή δημιουργία με προβολές ταινιών κωμωδίας από τη Γαλλία και τη Ρουμανία
Μάλιστα θα προβληθούν ταινίες βραβευμένες από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο της καλύτερης Ευρωπαϊκής Κωμωδίας, και τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου με ταινία κοινωνικής σάτιρας. Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται, συμφώνα με τα ισχύοντα κάθε φορά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τοπική Δημιουργία

Συγκεκριμένα, την πρώτη εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στην Τοπική Δημιουργία, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις

 • Την Πέμπτη 21/10 στις 21.00 θα προβληθεί στην αίθουσα του Δημοτικού  Κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο, η ταινία μικρού μήκους του τρικαλινού δημιουργού Φώτη Πάσσου The Lullaby.
  Η ταινία είναι υποψήφια για Βραβείο καλύτερης ταινίας στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τις ταινίες του δημιουργού «Τα Πάθη Των Ελλήνων», «Generation Z».

 • Το τριήμερο από Παρασκευή 22/10 έως Κυριακή 24/10 θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Κόμικς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και θα περιλαμβάνει:

– Artist Alley – μπαζάρ από 15 τοπικούς καλλιτέχνες

– Έκθεση Εικονογράφησης Traktformers

– Βαψιματικές Παντός Τύπου -graffiti art

– Sketch Event (παιχνίδια σκίτσων για τα παιδιά)

– Ομιλία με θέμα «Θεσσαλικός Κάμπος και Κόμικς»

– Προβολή βραβευμένων παιδικών ταινιών.

 

 • Την Κυριακή 24/10 στις 20.00 στο Θέατρο Μηχανουργείο του Μύλου Ματσοπουλου, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων Λογοτεχνική βραδιά Κωμωδίας με κωμικά κείμενα που έγραψαν οι τρικαλινοί/ες συγγραφείς: Αγαθοκλής Αζέλης, Ελένη Αλεξίου, Ηλίας Κεφάλας, Νίκος Μάντζιος, Ρόρη Μάτη, Ευαγγελία Μινάρδου – Αδάμου, Οδυσσέας Νασιόπουλος και Στέφανος Νταλάσης.
 • Την Τετάρτη 27/10 στις 21.00 στην αίθουσα του Δημοτικού  Κινηματογράφου (με ελεύθερη είσοδο) θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βραβευμένης ταινίας animation SEVARAMBES, του τρικαλινού Τζώρτζη Κόντου. Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης animation ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Επίσης Θα προβληθεί και η ταινία του Decumanus (Επίσημη συμμετοχή στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης).

 

Ευρωπαϊκή Δημιουργία

 


 • Την βδομάδα από Πέμπτη 28/10 έως Τετάρτη 3/11 θα προβάλλεται στην αίθουσα του Δημοτικού  Κινηματογράφου η ταινία – κωμωδία Ένας Θρίαμβος (Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας European Film Awards). Με την ταινία αυτή θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο χειμερινός δημοτικός κινηματογράφος.
 • Την εβδομάδα από Πέμπτη 4/11 έως Τετάρτη 10/11 θα προβάλλεται στην αίθουσα του Δημοτικού  Κινηματογράφου η θεότρελη κοινωνική σάτιρα Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό  (Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου), με την οποία θα ολοκληρωθεί το φετινό Φεστιβάλ Κωμωδίας.

 

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Δικαίωμα εισόδου στις αίθουσες έχουν:

 • Όσοι/ες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού
 • ή πιστοποιητικό νόσησης εξάμηνης ισχύος,
 • όσοι /ες δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό rapid test που διενεργήθηκε έως και 48 ώρες νωρίτερα.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου, αλλά και στους ανοιχτούς, στους οποίους υπάρχει συνωστισμός.

Από το γραφείο Τύπου