Δήμος Τρικκαίων

Ποδηλατο-σκυταλο-τεχνολογικο-δρομία στα Τρίκαλα!

10.00-14.0016/9/2017

 

Με μια πρωτότυπη σκυταλοδρομία ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017 οι δράσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας. Ο Δήμος Τρικκαίων κατήρτισε και φέτος ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων στη βάση του φετινού συνθήματος  «Ισότιμη Μετακίνηση: Πολιτισμός και Πρόοδος».
Και με δεδομένη την «έφεση» του Δήμου στις νέες τεχνολογίες, η σκυταλοδρομία που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, στις 10, έχει δύο νέα στοιχεία:
1. Θα είναι σκυταλοδρομία με ποδήλατα
2. Θα απεικονίζεται το στίγμα κάθε ποδηλάτου σε οθόνη στο infopoint επί της κεντρικής πλατείας.

Η ιδέα είναι η εξής:
Αθλήτριες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των Τρικάλων και της γυναικείας ομάδας βόλε»ι «Ασκληπιός», με παρουσία αμφότερες στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες, θα διαγωνίζονται στον ποδηλατοδρομία εντός του κεντρικού ποδηλατόδρομου. Ο αγώνας θα γίνεται ανά ζεύγη και η σκυταλοδρομία θα συνεχίζεται μέχρι την ανάδειξη νικήτριας ομάδας.
Την ίδια ώρα, θα μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει τη διαδρομή των ποδηλάτων και την πορεία του αγώνα από ειδική οθόνη που στήθηκε στο infopoint στην κεντρική πλατεία.
Η δράση αυτή, σε συνεργασία με την e-Trikala ΑΕ, συνδυάζει την άθληση, το ποδήλατο ως τρόπο ζωής και την τεχνολογία.
Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αναμόρφωση χώρου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, με τη συμμετοχή  παιδιών  του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων, του Συλλόγου Ρυθμικής «ΟΛΥΜΠΙΑ» και του Συλλόγου Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Από το γραφείο Τύπου