Δήμος Τρικκαίων

Πώς θα αναπτυχθεί ο Ιαματικός Πόρος Ριζώματος

18:45Μουσείο Τσιτσάνη14/12/2018

 

Εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων και παρουσίαση της μελέτης για το μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή

 

Μετά από συνεχείς ενέργειες και σχεδιασμένη στρατηγική, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί το τι μέλλει γενέσθαι στο Ρίζωμα. Στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων, όπου ο ιαματικός πόρος βρέθηκε να έχει την υψηλότερη συγκέντρωση υδρόθειου στην Ελλάδα. Μια ακόμη προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων, που συνέχισε τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών, για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί αυτή η παμπάλαια μορφή ίασης.
Μετά την αναγνώριση του Ιαματικού Πόρου και την ανάθεση μελέτης για τον τρόπο αξιοποίησής του, αυτή η μελέτη αποκαλύπτεται. Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:45 στο Μουσείο Τσιτσάνη, η εκδήλωση έχει ως θέμα «Αξιοποίηση & Ανάδειξη του Ιαματικού Φυσικού Πόρου Ριζώματος – Το Μοντέλο Ανάπτυξης του Ιαματικού Κέντρου».

Ο συντονιστής της ομάδας που ανέλαβε να εκπονήσει τη μελέτη κ. Γ. Γιαννάτος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματά της, ενώ θα παρευρίσκεται και ο κ. Μάρκος Δανάς, από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου νωρίτερα θα αναφερθεί στους στόχους της δράσης, ενώ οι τοπικοί φορείς καλούνται να μετάσχουν στη συζήτηση που θα καθορίσει το μέλλον μιας πρωτοπόρας για τον Δήμο Τρικκαίων – και συνολικότερα για τον νομό – δράσης. Εμφαση θα δοθεί και στις σκέψεις, προτάσεις, ιδέες, που θα καταθέσουν οι πολίτες και ειδικά οι κάτοικοι της περιοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

18:45-19:00,  Προσέλευση

19:00-19:05,  Χαιρετισμός Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη

19:05-19:20, Μάρκος Δανάς, Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας, Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων Υπ.Τουρισμού,

19:20-19:45,  Γιώργος Γιαννάτος, Core Strategy A.E., Συντονιστής Ομάδας Έργου

19:45-20:10, Παρεμβάσεις-Τοποθετήσεις των Κοινωνικών & Παραγωγικών Φορέων της Περιοχής

20:10-20:45,  Ερωτήσεις-Συζήτηση

20:45-20:55,  Συμπεράσματα-Κλείσιμο.

 

Από το γραφείο Τύπου