Δήμος Τρικκαίων

Ρεσιτάλ φλάουτου – πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

19:00Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"12/5/2019

 

 

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων την Κυριακή 12 Μαίου και ώρα 19.00 διοργανώνει ένα Ρεσιτάλ με έργα για φλάουτο και πιάνο. Πρωταγωνιστής της συναυλίας θα είναι ο καταξιωμένος Τρικαλινός φλαουτίστας Λάμπρος Καραβασίλης.

Ο Λάμπρος Καραβασίλης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα, άρχισε να παίζει φλάουτο σε ηλικία 9 ετών στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση του τότε Αρχιμουσικού Δημήτρη Βουλευτή. Έπειτα, συνεχίζει τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη τού Σωκράτη Ζαργάνη. Τότε του δίνεται η ευκαιρία να λάβει μέρος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, για την ανάδειξη ενός ταλαντούχου μουσικού και την προώθησή του σε υψηλότερου επιπέδου σπουδές σε χώρα της προτίμησής του.

Ο νεαρός Λάμπρος Καραβασίλης, κερδίζοντας τον διαγωνισμό, επιλέγει τη Γαλλία, χώρα με μεγάλη παράδοση στα πνευστά όργανα και ιδιαίτερα στο φλάουτο. Μεταβαίνει στο Παρίσι και σπουδάζει στην École Normale de Musique de Paris με καθηγητή τον F. Caratze, από όπου αποφοιτεί με το Δίπλωμα Εκτέλεσης και Παιδαγωγίας. Εν συνεχεία, τελειοποιεί τις σπουδές του με τον διάσημο Γάλλο φλαουτίστα Alain Marion και αρχίζει την καριέρα του ως σολίστ και ως καθηγητής φλάουτου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει πληθώρα συναυλιών σε όλη τη Γαλλία και κυρίως στο Παρίσι, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικές ορχήστρες και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί στις Η.Π.Α., έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες συναυλίες στην Ελλάδα και έχει συμπράξει με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Δίδαξε στο Conservatoire de Bondy και στο Conservatoire Hérouville-Saint-Clair.

Ο Λάμπρος Καραβασίλης κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι, ενώ επισκέπτεται συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα.

Δίπλα στον Λάμπρο Καραβασίλη το μέρος του πιάνου θα ερμηνεύσει η επίσης καταξιωμένη μουσικός –πιανίστρια Ζωή Αθανασίου, η οποία στο παρελθόν ανήκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων . Η Ζωή Αθανασίου γεννήθηκε και ζει στην Καρδίτσα. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ. ( υπότροφος ΙΚΥ) καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε θέματα εκπαίδευσης .

Είναι ακόμη αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας , Αντίστιξης , Φούγκας , Ενοργάνωσης , Πιάνου , Διπλωματούχος Πιάνου και Δ/νση Χορωδίας .

Απέσπασε βραβεία σε διεθνείς και Πανελλήνιους διαγωνισμούς . Εχει δώσει περισσότερες από 250 συναυλίες μουσικής δωματίου  και ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει επίσης  σημαντική εμπειρία στη συνοδεία πιάνου   καθώς έχει στο ενεργητικό της περισσότερα από 50 διπλώματα για διάφορα όργανα .

Το φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ερμηνεία των καταξιωμένων μουσικών σε έργα G.Donizetti, J.Wanhal, L.v.Beethoven, W.A.Mozart, G.Rossini, E.Kohler, P.A.Genin την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 19.00 στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης». Η είσοδος είναι ελεύθερη .

 

Από το γραφείο Τύπου