Δήμος Τρικκαίων

«Σαν παλιό σινεμά…» από τη Θεατρική Σκηνή Νέων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

21:30Δημοτικός Κινηματογράφος28/5/2022 - 29/5/2022

Το Τμήμα Νέων της Θεατρικής Σκηνής Νέων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων παρουσιάζει την παράσταση «Σαν παλιό σινεμά…»

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν :

Σάββατο 28 Μαΐου στις 21:30
Κυριακή 29 Μαΐου στις 21:30

στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων.
Η παράσταση βασίζεται σε συρραφή αποσπασμάτων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και είναι από τις εξής ταινίες:

  • «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»
  • «Της κακομοίρας»
  • «Μια τρελή τρελή οικογένεια»
  • «Η θεία από το Σικάγο»
  • «Μια ελληνίδα στο χαρέμι»

Η πορεία του Παλιού  Ελληνικού Κινηματογράφου ξεκινάει με τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου και φτάνει ως τα τέλη της δεκαετίας του ’60, η περίοδος αυτή περιλαμβάνει και τη φημισμένη Χρυσή Εποχή  (1955-1967). Ο Κινηματογράφος μετά το ραδιόφωνο ήταν η κύρια μορφή ψυχαγωγίας για την Ελληνική Κοινωνία που προσπαθούσε να ανακάμψει τόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και μετά τον Εμφύλιο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ταινιών που έγιναν εκείνη την εποχή ήταν Κωμωδίες γεγονός που ίσως να μαρτυρά και την επιθυμία των ανθρώπων να ξεχάσουν τα βάσανα και τις εντάσεις του άμεσου παρελθόντος.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, Σοφία Αλεστά, «πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι η φετινή παράσταση  από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων,  παρουσιάζεται στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων στο Μύλο Ματσόπουλου. Έτσι, μ’ αυτό τον τρόπο οι αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αναβιώνουν σ’ ένα σινεμά και μάλιστα σ’ έναν χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη των Τρικάλων».Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία:  Γωγώ Κατσιανάκου

Ενδυματολόγος-Σκηνογράφος: Μαρία Τάχου-Κατσιάβα

Μουσική επιμέλεια: Αρτέμης Αρκουμάνης

Φωτογράφιση: Βαγγέλης Καραλιόλιος

Σχεδιασμός Αφίσας: Αφροδίτη Ευθυμίου

Φωτισμός: Νίκος Κουνάβας

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Αναγνωστόπουλος Γιώργος, Γιαννούλη Λιάνα, Γουλοπούλου Βάγια, Ευθυμίου Ελισάβετ, Ζήμου Ελένη, Θεοδοσίου Βούλα, Κατέ Κατερίνα, Κοκόρα Μαρία, Κύργια Χριστιάνα, Κωνσταντάκου Θάλεια, Μαλέκα Βάσω, Παππά Αγγελική, Σπύρου Δήμητρα, Τασίκα Γεωργία, Τσέτης Αχιλλέας, Τσιαούση Γωγώ, Τσιούνης Γιώργος, Τυρογιάννης Βαγγέλης, Φαγκρίδα Βίκυ, Φυσικοπούλου Ιωάννα, Χλωρού Βασιλική.

Θερμές ευχαριστίες στη Βίκυ Ιακωβάκη για τη φιλική της συμμετοχή και στον Άρη Κατσιανάκο για τα κείμενα που ακούγονται στην εισαγωγή και στον επίλογο της παράστασης.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, η παράσταση θα δοθεί και για τα μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Προπώληση εισιτηρίων: Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, τις ώρες 09:00 – 14:00, στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου, στον Μύλο Ματσόπουλου. Τιμή εισιτηρίου 5€.

Από το γραφείο Τύπου