Δήμος Τρικκαίων

Σε 15 ημέρες το 1ο Startup Weekend Trikala

2/12/2016 - 4/12/2016

 

Μικρή χρονική μετάθεση για το 1ο Startup Weekend Trikala. Με στόχο τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων, λόγω έλλειψης δωματίων, εξαιτίας της τεράστιας κίνησης για τον Μύλο των Ξωτικών, προτιμήθηκε η μετάθεση για το τριήμερο, από την Παρασκευή 2 μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Ετσι, η ενθάρρυνση του Δήμου Τρικκαίων στην καινοτομία σε νέες επιχειρήσεις με παγκόσμια «εργαλεία», θα πραγματοποιηθεί αυτό το τριήμερο. Ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργανώνει αυτήν την κορυφαία εκδήλωση – διαγωνισμό του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Techstars, με τη στήριξη της Google για επιχειρήσεις.

Πρόκειται για εκδήλωση που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα και δεξιότητες προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχείρηση.
Παγκοσμίως, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 2500 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί startups, τα οποία σήμερα έχουν μια δυνατή πορεία στο αντικείμενο τους. Κυρίως όμως, το τριήμερο Startup Weekend είναι ένα μεγάλο δίκτυο καινοτόμων ανθρώπων με πάθος και ιδέες που έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα και την θέληση να αλλάξουν τον κόσμο.
Πού και Πότε θα πραγματοποιηθεί;
Από την Παρασκευή 2 μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Η ημερομηνία άλλαξε, και ένας από τους λόγους είναι η μη επαρκής διαθεσιμότητα σε ξενοδοχεία για τους συμμετέχοντες. Προλάβετε να κλείσετε έγκαιρα το εισιτήριο σας, και επικοινωνήστε μαζί μας για κάποια κράτηση σε ξενοδοχείο, εάν έρχεστε από άλλη πόλη!

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;
Απευθύνεται σε ανθρώπους δημιουργικούς, που αγαπούν την καινοτομία. Δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό (πχ φοιτητής, επαγγελματίας κ.λπ.). Οποιοσδήποτε ηλικίας άνω των 18 χρονών επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος δηλώνοντας συμμετοχή από την ιστοσελίδα μας. Προσκαλούνται ενδιαφερόμενοι με καινοτόμες ιδέες. οι οποίοι θα δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανατρέπουν την κλασική έννοια (και σύστημα) της αγοράς και αναδεικνύουν τις έννοιες της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η καινοτόμα ιδέα, που με τη βοήθεια των υπόλοιπων, θα προχωρήσει και θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις και προδιαγραφες για την υλοποίησή της στο πλαίσιο του weekend.

Τι είναι οι μέντορες και κριτές;
Από τη διαγωνιστική φύση της διοργάνωσης προκύπτει η αναγκαιότητα για αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι κριτές.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκονται και οι μέντορες για να συνεισφέρουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου με συμβουλευτική υποστήριξη, ομιλίες και παρεμβάσεις. Πρόκειται για ανθρώπους καταξιωμένους, ποικίλων κλάδων που έχουν αναδειχθεί με τις επιχειρηματικές, αλλά και ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες, και θα προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, με σκοπό τη βοήθεια οποιαδήποτε ομάδας το ζητήσει. Πέραν της επιτόπιας υποστήριξης, οι μέντορες του event, είναι πρόθυμοι για την μελλοντική συνεισφορά σε οποιαδήποτε συμμετέχουσα ομάδα το ζητήσει. To startup weekend αποτελεί την ναυαρχίδα όλων των εκδηλώσεων start up και μέσω από αυτή την δημιουργική διαδικασία έχουν προκύψει αξιοσημείωτες επιχειρηματικές δραστηριότητες που άλλαξαν τον Παγκόσμιο τρόπο σκέψης.

Τι κερδίζουν οι συμμετέχοντες;
Για τις νικήτριες ομάδες θα υπάρξουν βραβεία. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: τεχνολογικός εξοπλισμός, προγράμματα κατάρτισης, νομική και λογιστική υποστήριξη, επιχειρηματική καθοδήγηση, συντονισμός και δικτύωση. Προηγούμενοι διαγωνισμοί έδειξαν πως, ακόμα και αν μία ιδέα δεν καταφέρει να προκριθεί από την κριτική επιτροπή, δεν αποκλείεται η πιθανότητα του σχηματισμού ολοκληρωμένων επιχειρηματικών ομάδων, που εκτός των πλαισίων του startup weekend, θα συνεχίσουν και θα καταφέρουν να υλοποιήσουν την ιδέα που μέχρι πρότινος ονειρευόταν, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους.

Δείτε τις απαντήσεις σε κάποιες συχνές ερωτήσεις στο video https://youtu.be/7mtThhZ2jYc

Δείτε τη λίστα των μεντόρων και των ομιλητών εδώ (συνεχώς εμπλουτίζεται) http://www.up.co/communities/greece/trikala/startup-weekend/9725

Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ http://www.eventbrite.com/event/26949322148?aff=UP%20Community%20Sites

Περισσότερες ενημερώσεις και στο facebook page www.facebook.com/startupweekendtrikala

Από το γραφείο Τύπου