Δήμος Τρικκαίων

Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

17:00 - 20:0016/1/2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ &  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Στίχοι ανάμεσα στις εικόνες”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ME TON ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΥΒΑΛΗ
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες με τίτλο: “Στίχοι ανάμεσα στις εικόνες”, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 από τις 17:00 έως τις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Διδάσκει ο συγγραφέας – δημοσιογράφος κ. Βασίλης Ρούβαλης.

Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο γύρω από τη “συνομιλία” της ποίησης και της φωτογραφίας. Στην τρίωρη συνάντηση αναπτύσσεται το θέμα της ανάγνωσης του ποιητικού έργου σε συνάρτηση με το «κλικ» του φακού, καθώς η αμφίδρομη σχέση λόγου και εικόνας δημιουργεί μια σειρά από ευφάνταστους τρόπους επαφής με τις δύο τέχνες, κατανόησης της λειτουργίας τους και πρωτότυπης έμπνευσης. Κεντρικός θεματικός άξονα της συνάντησης είναι η ποιητική εικονοποιία των: Δ. Σολωμού, Μίλτου Σαχτούρη, Επαμεινώνδα Γονατά, Γιάννη Ρίτσου και Αργύρη Χιόνη. Παράλληλα, θα συνεξεταστούν οι δυναμικές της απεικόνισης και εν γένει των οπτικοακουστικών μέσων – φωτογραφία, βίντεο και κινηματογραφικά στιγμιότυπα.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για τους ενδιαφερόμενους. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Απαιτείται προεγγραφή κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού από Δευτέρα έως Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 8), 1ος όροφος, 08:00 – 14:00. Τηλ. Επικοινωνίας: 2431353567 και 2431353569.