Δήμος Τρικκαίων

Στα Τρίκαλα επανεκκινούμε την καρδιά!

11:00 Πεζόδρομος Ασκληπιού14/10/2018

 

Μεγάλη βιωματική εκδήλωση εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ από τον Δήμο Τρικκαίων και τους Εθελοντές Τρικάλων

 

Με μια μεγάλη ενημερωτική – βιωματική εκδήλωση ο Δήμος Τρικκαίων επανεκκινεί τον εθελοντισμό για την ΚΑΡΠΑ. Μετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν (στις 154 Οκτωβρίου) διοργανώνει μια εκδήλωση για όλους και από όλους. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Ασκληπιού (ή στο κλειστό της Μπάρας σε περίπτωση κακοκαιρίας), θα πραγματοποιηθούν:
– εκπαίδευση εθελοντών της πόλης για την ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
– παρουσίαση του συστήματος Plision, που αφορά στη διασύνδεση εθελοντών (με πρώτη δράση την ΚΑΡΠΑ).
Η διοργάνωση γίνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και τους Εθελοντές Τρικάλων και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους των Τρικάλων, προκειμένου να εκπαιδευθούν δωρεάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ήδη έχει εξοπλίσει με δέκα απινιδωτές (αποτέλεσμα χορηγιών και δωρεών) πολυσύχναστους χώρους των Τρικάλων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευθεί πάνω από 3.500 πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια. Στόχος, πλέον, είναι, να αυξηθεί αυτός ο αριθμός. Σε αυτή την ενέργεια – εκδήλωση, θα βοηθούν επίσης:
– ο Ελληνικό Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Τρικάλων)
– το ΕΚΑΒ (τοπικό τμήμα).
Επίσης, θα υπάρξει και μια Τρίτη δράση: η καταγραφή σε επίσημο μητρώο, σε συνδυασμό με το Plision, των εθελοντών – εκπαιδευτών ΚΑΡΠΑ, με στόχο να υπάρχει άμεση διασύδνσή τους.
Ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπόρος σε ζητήματα πρόληψης, καλεί όλους τους πολίτες των Τρικάλων και των χωριών, να μετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, που αποτελεί το βασικό βήμα για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης

 

Από το γραφείο Τύπου