Δήμος Τρικκαίων

Στα Τρίκαλα η συζήτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων

09:0029/6/2017 - 1/7/2017

Ένα εξαιρετικά σημαντικό συνέδριο πραγματοποιείται επί τριήμερο στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την  11η Πανελλήνια Σύνοδο Φο.Δ.Σ.Α. (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων). Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των Δήμων και των φορέων που ασχολούνται ενεργά με τα της διαχείρισης αποβλήτων σε κάθε περιοχή. Το φετινό θέμα έχει ως τίτλο «Η υλοποίηση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης  Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α)».  Η παρουσία δεκάδων Δημάρχων, φορέων και στελεχών της Αυτοδιοίκησης, πλαισιώνεται από την έλευση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη.

Η Σύνοδος  θα  πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με διοργάνωση από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ) και την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας –ΠΑ.ΔΥ.Θ. Α.Ε. Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακλύκλωσης (ε.ο.αν).

Παραλλήλως οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του control room και να μάθουν για το ίδιο το πρόγραμμα Smart Trikala, καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της Συνόδου

Δείτε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Συνόδου

 

Από το γραφείο Τύπου