Δήμος Τρικκαίων

Στις 6 Απριλίου οι Λαζαρίνες στον Δήμο Τρικκαίων

09:00 - 13:00Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"6/4/2023

 

Το έθιμο για τις Λαζαρίνες αναβιώνει και φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων. Το Τμήμα Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων διοργανώνουν την εκδήλωση για την αναβίωση ενός εθίμου που συνενώνει το παρελθόν με το παρόν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», τις ώρες 09:00 – 13:00.
Οι Λαζαρίνες συμμετέχουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά έχοντας καλάθια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά (ψάθα, καλάμι) και στολισμένα με φυσικά λουλούδια και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής του «Λαζάρου» στον τόπο μας. Σε όλα τα παιδιά προσφέρονται παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής.  Τα βραβεία κατηγοριοποιούνται ανά ομαδικές και ατομικές συμμετοχές.

Μετά την ολοκλήρωση δηλώσεων συμμετοχής από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πρόσθετες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023  στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431353567-568.

Από το γραφείο Τύπου