Δήμος Τρικκαίων

Στις "Κηρήθρες" το νέο βιβλίο της Ελένης Αναστασοπούλου

20:0012/5/2016

​Την Πέμπτη (12/5) στις 8 μ.μ θα παρουσιαστεί το καινούριο μυθιστόρημα της Ελένης Αναστασοπούλου, Δυσσάκος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος- συγγραφέας Αγαθοκλής Αζέλης και η φιλόλογος Φανή Μπαλαμώτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου Κηρήθρες.

Γράφει σχετικά ο Αγαθοκλής Αζέλης:

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Αναστασοπούλου «Δυσσάκος», εκδόσεις Γαβριηλίδη 2015. Η χαρά είναι διπλή, αφενός διότι θα εκθέσω τις σκέψεις μου για ένα σημαντικό σύγχρονο μυθιστόρημα, αφετέρου διότι θα μοιραστώ την παρουσίαση με την εκλεκτή συνάδελφο στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων Φανή Μπαλαμώτη.
Ο «Δυσσάκος» της Ελένης Αναστασοπούλου είναι ένας καθαρός καθρέφτης της νεοελληνικής κοινωνίας, αυτού του μέρους της που χωράει σε έναν καθρέφτη, έναν καθρέφτη-οθόνη, στην οποία τρέχουν τα Επίκαιρα της τελευταίας πεντηκονταετίας, χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς φύλα συκής. Οι ζωντανοί χαρακτήρες, η σύνθετη γοητευτική πλοκή και η αυθεντική γλώσσα συγκροτούν ένα ποιοτικό μυθιστόρημα, το οποίο αποτελεί αναγκαίο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στην κοινωνική, εθνική, σε τελευταία ανάλυση στην ιστορική μας αυτογνωσία.

Ποια είναι η Ελένη Αναστασοπούλου

H Ελένη Αναστασοπούλου, γεννήθηκε στο Αργυροπούλι του δήμου Τυρνάβου και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι Νηπιαγωγός με περισσότερα από είκοσι χρόνια διδασκαλίας, εκ των οποίων, τα έξη,  ως Προϊσταμένη. Διετέλεσε υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων και Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Καστοριά από το 2012 έως σήμερα.
Έχει συγγράψει κι έχει επιμεληθεί βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου: «Η σχολική αυτονομία ως εκπαιδευτική πολιτική. Το παράδειγμα της Ιταλίας», «Προσχολική Ηλικία και Μαθησιακές Δυσκολίες»,  «Κίνητρα και προσδοκίες των παιδιών Ρομά του Τυρνάβου από τη σχολική εκπαίδευση», «Θεατρικό παιχνίδι και Διαπολιτισμική Αγωγή- Μια συνάντηση με τον «άλλο» στο   χώρο και στη ζωή», «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορίας», «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων».

Είναι συγγραφέας  λογοτεχνικών βιβλίων: «Σκοτωμένο Νερό», διηγήματα, εκδ. Γαβριηλίδης, «Ανθολογία Σύντομου Διηγήματος», εκδ. Γραφομηχανή, «Οδός Δημιουργικής Γραφής» εκδ.Οσελότος, «Το μυστικό της Ερασμίας και του Εραλντ», παραμύθι, εκδ. Διάπλους.

Κείμενά της φιλοξενούνται στο διαδίκτυο σε σελίδες λογοτεχνικού περιεχομένου π.χ Πανδοχείο, Πλανόδιον, Ποιείν, intellectum, Θράκα κ.α

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Από τον Απρίλιο του 2015 είναι  Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.