Δήμος Τρικκαίων

Συναυλία "Three senses …of music"

20:00 - 22:0013/12/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Τρίκαλα 8-12-2015
ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ &  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Three senses …of music”

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου , 20:00,  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων

Μια πρωτότυπη συναυλία   με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Δημοτικού Ωδείου Λάρισας In Donnation.

Φιλική συμμετοχή: Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, Ευρωπαϊκή χορωδία Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Προπώληση,:  ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟ &  Βιβλιοπωλεία ΚΗΡΗΘΡΕΣ, ΠΑΝΟΥΡΙΑΣ, ΤΣΟΠΕΛΑΚΟΣ.

Με αφορμή τη «χρυσή» επιτυχία του στο διεθνή Διαγωνισμό της Καλαμάτας που διοργάνωσε η INTERKULTUR και την επικείμενη συμμετοχή του στην Χορωδιακή Ολυμπιάδα του 2016 στο Σότσι της Ρωσίας, το γυναικείο Φωνητικό Σύνολο InDONNAtiόn του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κλήθηκε προκειμένου να παρουσιάσει το μοναδικό ρεπερτόριό του και ενώπιον του φιλόμουσου κοινού της πόλης μας σε μία πρωτότυπη και μεγαλειώδη συναυλία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Το γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “InDONNAtiόn”, το όνομα του οποίου αποτελεί λογοπαίγνιο του μουσικού όρου Intonation και της λέξης Donna, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε το 2012 μετά απο πρωτοβουλία του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη και σκοπός του είναι η διάδοση της ποιοτικής χορωδιακής τέχνης προτείνοντας μία διαφορετική και πρωτότυπη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής. Έχει ήδη πραγματοποιήσει πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει, εκτός απο τα κλασικά έργα, συνθέσεις όπου συνδυάζονται μοναδικά η κίνηση και ο ήχος… Τη χορογραφία του συνόλου επιμελείται η χορογράφος Φαίη Σούκου, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.

Στην συναυλία που πρόκειται να λάβει χώρα στην πόλη μας, το σύνολο θα παρουσιάσει κομμάτια από το πλούσιο ρεπερτόριό του, κυρίως έργα της jazz, gospel και μοντέρνας μουσικής με pop & rock στοιχεία, όπως το “Bohemian Rapsody” των Queen, το “Dancing Queen” των Abba, το “Beautiful” της Christina Aguilera & πολλά άλλα κομμάτια – έκπληξη, μοναδικά εκτελεσμένα και συνδυασμένα με χορωδιακή κίνηση.

Η συναυλία θα πλαισιωθεί από από τη φιλική συμμετοχή δύο εξαιρετικών χορωδιακών συνόλων της πόλης μας, της Ευρωπαϊκής μικτής  χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, με τη μουσική διεύθυνση της Φιλαρέτης Φροξυλιά και της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, υπό τη Διεύθυνση της Ελένης Ζιάκα.