Δήμος Τρικκαίων

Τα όρια της μητρικής αγάπης σε ταινία στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

20:00 & 22:15Δημοτικός Κινηματογράφος27/1/2022 - 1/2/2022

Από Πέμπτη 27/1 έως Τετάρτη έως 1/2 προβάλλεται στην αίθουσα του Δημοτικού  Κινηματογράφου η ταινία

Το Ταξίδι 

Τα όρια της μητρικής αγάπης. Επίσημη πρόταση Σουηδίας για Oscar

Ημέρες προβολής: Καθημερινά

Ώρες προβολών: 20.00 και 22.15

Πληροφορίες 24310 20090

Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, 2020

Σκηνοθεσία: Αμάντα Κέρνελ

Πρωταγωνιστούν: Ανε Νταλ Τορπ, Σβέριρ Γκούντασον, Εβα Μελάντερ

Διάρκεια: 94 λεπτά

 

Τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει ή και να τα ξεπεράσει η μητρική αγάπη εξερευνά το εξαιρετικό αυτό κινηματογραφικό πορτρέτο μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, με την υπογραφή της πολλά υποσχόμενης σκηνοθέτιδας Αμάντα Κέρνελ.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Σάντανς και η επίσημη πρόταση της Σουηδίας για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Η Σουηδή Αμάντα Κέρνελ συνεχίζει την πολλά υποσχόμενη καριέρα της μετά την «Καταγωγή των Σάμι» χτίζοντας ένα τολμηρό, γεμάτο σασπένς πορτρέτο γύρω από μια μητέρα με πολλές πτυχές και εξίσου πολλές ατέλειες, το οποίο όχι μόνο συλλαμβάνει εξαιρετικά την υποβόσκουσα τοξικότητα που γεννιέται με τη διάλυση μιας οικογένειας, αλλά και τη διχασμένη ψυχολογία που μπορεί να έχει μια μητέρα όταν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στα παιδιά της και ό,τι άλλο διαμορφώνει την ταυτότητά της.

 

Κριτικές:

Ανθρώπινο, χωρίς συμβιβασμούς και συγκατάβαση, πορτρέτο μιας γυναίκας που για να γλιτώσει από έναν γάμο, άφησε πίσω τα παιδιά της. Μία σκηνοθέτης που δεν φλυαρεί – εμπιστεύεται τη δύναμη του σινεμά και την υπέροχη πρωταγωνίστριά της. Επίσημη πρόταση της Σουηδίας για τα φετινά βραβεία Οσκαρ Πόλυ Λυκούργου flix.gr

Η σκηνοθέτις της «Καταγωγής των Σάμι» χρωματίζει με ζωηρές, θαρραλέες πινελιές το πορτρέτο μιας γυναίκας παγιδευμένης ανάμεσα στις επιθυμίες και τις υποχρεώσεις της. Σκηνοθετικά λιτή και σεναριακά μετρημένη, κρατά τις ψυχολογικές αποστάσεις και θέτει τις σωστές, καίριες ερωτήσεις. Χρ. Μήτσης-Αθηνόραμα

Υγειονομικά πρωτόκολλα: Δικαίωμα εισόδου στις αίθουσες έχουν:

  • Όσοι/ες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • ή πιστοποιητικό νόσησης,

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου.

Από το γραφείο Τύπου