Δήμος Τρικκαίων

«Τα Τρίκαλα Περπατούν για την Ελευθερία»

17:00Κεντρική Πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου)20/10/2018

 

ΣΤΟΠ στην εμπορία ανθρώπων με συμβολική κινητοποίηση

 

Το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με την Α21 διοργανώνουν στις 20 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση γιατί «Τα Τρίκαλα Περπατούν για την Ελευθερία»

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι μια διαμαρτυρία, αλλά μια σιωπηλή πορεία, στην οποία τα άτομα περπατούν σε μία σειρά κρατώντας ενημερωτικές επιγραφές σχετικά με το trafficking και διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς. Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που  βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στη σύγχρονη δουλεία.

Το 2017 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 400 πορείες σε 50 διαφορετικές χώρες με χιλιάδες συμμετέχοντες συνολικά, ενώ πάνω από 60 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι και φέτος, στις 20 Οκτωβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο κίνημα για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας φέρνοντας ο καθένας την ενημέρωση στην τοπική κοινωνία.

Η Α21 αγωνίζεται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Το Περπάτημα για την Ελευθερία (Walk for Freedom) είναι μια σιωπηλή πορεία που στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων. Περπατάμε σιωπηλά σε μια σειρά, εκπροσωπώντας τους 27.000.000 ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι στη σκλαβιά σήμερα. Φέτος το 5ο Διεθνές Περπάτημα για την Ελευθερία στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε 8 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα ,Λάρισα, Δράμα, Βόλο, Κομοτηνή, και για πρώτη φορά και στη Λευκωσία, στην Κύπρο!

 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Κεντρική Πλατεία Τρικάλων 17:00-19:00  Το Walk θα ξεκινήσει στις 17:30 μ.μ., αλλά ζητάμε από όλους τους συμμετέχοντες να έχουν έρθει στις 17:00μμ. Από την κεντρική πλατεία, θα περπατήσουμε σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, προς τον πεζόδρομο της Ασκληπιού στη συνέχεια από την Καποδιστρίου (πλατεία Δεσποτικού) Κοραή με κατεύθυνση στην Αμαλίας για να επιστρέψουμε στην Κεντρική Πλατεία.

 

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:

Μπορείτε να συμμετέχετε φορώντας το μπλουζάκι της Α21 ή εναλλακτικά ένα απλό μαύρο μπλουζάκι. Το κόστος για το μπλουζάκι της Α21 είναι 5€. Η πληρωμή και παραλαβή θα γίνεται από περίπτερο της Α21 που θα υπάρχει στην Κεντρική πλατεία.

 

SOCIAL MEDIA:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα social media για να ενημερώσετε ακόμα περισσότερους! Πείτε στους φίλους σας στο facebook, twitter, και instagram ότι θα συμμετέχετε στο Walk και γιατί θα συμμετέχετε, ενθαρρύνετέ τους να έρθουν κι αυτοί μαζί σας, και ανεβάστε φωτογραφίες από το event με το hashtag  #WalkForFreedom .

 

Από το γραφείο Τύπου